Atgūstoties pēc ziemas, pavasara noskaņās lieti noderēs kāds vitamīniem bagāts, atsvaidzinošs un garšīgs smūtijs. Tā kā smūtiji pasaulē ir daudz un dažādi, šajā rakstā parādīsim, kas tev nepieciešams piecu gardu un veselīgu smūtiju pagatavošanai.

Svarīga smūtiju sastāvdaļa gandrīz vienmēr ir svaigi dārzeņi un augļi, kas var būt diezgan dārgi, tādēļ pirms došanās uz tuvāko Maxima vai citu vietējo veikalu iesakām paķert akciju bukletu un aplūkot aktuālās Maxima akcijas. Smūtijam nepieciešamās sastāvdaļas akciju bukletā noteikti atradīsi par lētāku cenu. Pilnīgi iespējams, ka, pētot jaunākās Mego akcijas, varēsi atrast tik daudz labu piedāvājumu, ka pie smūtija sastāvdaļām tiksi par divreiz lētāku cenu!

1. C vitamīna, imunitātes, redzes un ādas veselības kokteilis

Šī smūtija pagatavošanai nepieciešamie citrusaugļi nodrošinās tev nepieciešamo C vitamīna devu, kas palīdzēs taviem audiem atjaunoties. Burkāni nodrošinās karotīnu, kas uzlabos tavas redzes un ādas veselību, savukārt ingvers palīdzēs stiprināt imunitāti.

Smūtija pagatavošanai būs nepieciešams:
- 1 apelsīns,
- 1 greipfrūts,
- 1 vidēji liels burkāns,
- 2 cm garš ingvera gabaliņš,
- 200g jogurta bez piedevām,
- 1 ēdamkarote medus,
- 1 ēdamkarote čia sēklu.

2. Uzlabo savu garastāvokli

Šis smūtijs palīdzēs tev uzlabot ne tikai savu garastāvokli ikdienā, bet veicinās arī veselīgu un spirdzinošu miegu. Šis smūtijs satur daudz magnija, kas atrodams spinātos, mandelēs un sojas pupiņās. Tas palīdzēs uzlabot tava miega kvalitāti, atvieglot sāpes, uzlabot sirdsdarbību, kā arī uzlabot emocionālo pašsajūtu un koncentrēšanās spējas.

Lai to pagatavotu, tev vajadzēs:
- 65g saldētu spinātu;
- 35g sojas pupiņu;
- Vidēja izmēra glāzi mandeļu piena;
- Pusi no saldēta banāna;
- Divas dateles bez kauliņiem

3. Izcel savu skaistumu

Ar šī smūtija palīdzību varēsi uzlabot savu vielmaiņu, kā arī nostiprināt tādas būtiskas ārējo skaistumu veidojošas ķermeņa daļas kā ādu, matus un nagus. Tā sastāvdaļas ir saldie kartupeļi, pupas un Indijas rieksti, kuros ir atrodams biotīns, kas palīdzēs nostiprināt tavus matus, ādu un nagus, kā arī veicinās tavu vielmaiņu, jo palīdzēs ēdienu pārveidot enerģijā.

Smūtija pagatavošanai būs nepieciešams:
- Puse saldēta banāna;
- 35g vārītu balto pupiņu;
- 65g saldo kartupeļu biezeņa;
- 1 datele bez kauliņa;
- 1 ceturtdaļa no galda karotes ar vaniļas ekstraktu;
- 1 ceturtdaļa no galda karotes ar kanēli;
- 1 vidēja izmēra glāze Indijas riekstu piena;
- 1 galda karote kļavu sīrupa

4. Attīsti atmiņu

Ja atkopjoties pēc ziemas perioda jūti, ka visu laiku kaut ko aizmirsti, tad šis smūtijs ir domāts tev. Tas satur daudz granātābolu sulas, kas var uzlabot smadzeņu darbību un verbālo atmiņu, kā arī mellenes, kas uzlabo smadzeņu veselību un izziņas spējas.

Lai to pagatavotu, sarūpē:
- 65g saldētu ziemas ķirbi;
- 65g saldētas mellenes;
- 65g sagrieztu ābolu;
- 1 vidēja izmēra glāzi simtprocentīgas granātābolu sulas

5. Atbrīvojies no stresa un parūpējies par gremošanas traktu

Starp šī izcili atspirdzinošā smūtija sastāvdaļām ir piparmētras, kas palīdz šūnām cīnīties ar oksidatīvo stresu (jeb galveno novecošanas cēloni), kaņepju sēklas, kas uzlabos tava gremošanas trakta veselību, kā arī gurķi un selerijas, kas palīdzēs izvadīt lieko ķermenī uzkrājušos šķidrumu.

Tā pagatavošanai tev vajadzēs:
- Vienu garu vai divus mazus gurķus;
- 1 bumbieri;
- 2 nelielus seleriju kātus;
- ½ citrona vai laima sulas;
- 1 sauju (aptuveni 5g) piparmētru lapu;
- 1 vidēja izmēra glāzi ledus;
- 1 tējkaroti “Kaņepju pavalga”

Ja tev šis raksts noderēja, tad neaizmirsti padalīties ar draugiem, lai palīdzētu viņiem uztaisīt tikpat gardus smūtijus!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: