Ekonomikas ministra Jāņa Vitenberga (NA) ārštata padomnieks enerģētikas jautājumos turpmāk būs Ventspils novada domes priekšsēdētāja vietnieks Andis Zariņš (NA), informēja Ekonomikas ministrijā (EM).

Zariņa pienākumos būs sniegt atbalstu ilgtermiņa enerģētikas politikas ieviešanā, kā arī veicināt sadarbību starp publisko sektoru un nozarēm privātajā sektorā, sekmējot mūsdienīgu energoresursu ražošanu un jaudu palielināšanu.

Par ekonomikas ministra ārštata padomnieka darbu Zariņam atalgojums netiks maksāts.

Vitenberga jaunajam padomniekam ir maģistra grāds enerģētikā un elektrotehnikā un vairāk nekā desmit gadu praktiskā pieredze AS "Sadales tīkls", strādājot uzņēmuma reģionālajās filiālēs. Kopš 2021. gada vasaras Zariņš ir Ventspils novada priekšsēdētāja vietnieks attīstības un uzņēmējdarbības jautājumos.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -5
    Soross 11.01.2022, 13:03:29

    Nelietība! Reāls elektrotīklu inženieris, kas profesijā nostrādājis 10+ gadus un kam ir maģistra grāds, kļuvis par padomnieku? Parasti par ministra padomniekiem ņēma manus stipendiātus, kam visa kvalifikācija - bakalaura grāds politoloģijā un 8 mēnešu "darba pieredze" Delnas projektos.

  • 0
    mernigors 11.01.2022, 20:28:09

    Latvija ir pilna ar maģistriem, doktoriem, dažāda veida padomniekiem un ko vēl. Ja 30 gadu laikā mums nav izpratnes par to, ka nepieciešams nodrošināt valsti ar pieliekama apjoma stabilām enerģijas ražošanas jaudām, tad liekas, ka izgītības dokumenti nav galvenais. Visu nosaka attieksmes, ētika un spēja patstāvīgi spriest. Uz šiem jautājumiem jāatbild katram amata kandidātam. Ja palasa saistošos noteikumus, kas regulē mūsu dzīvi, tad liekas, ka tur nav bijis ne intelekts, ne attieksmes. Ideoloģijas gan pārpārēm....

  • 0
    Elviss22 12.01.2022, 11:46:44

    Kādēļ ministrs iedomājās, ka kādam ir jāsniedz viņam padoms bez samaksas, ja tajā pašā laikā viņam ir pieci štata padomdevēji ar lielām algām.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: