Trešdien, 26. janvārī plkst. 19 uz teātra nama ''Jūras vārti'' skatuves tiks izrādīta skatītāju un “Spēlmaņu nakts” žūrijas augsti novērtētā Liepājas teātra izrāde ''Šekspīrs''.

Pasaulslavenā angļu dzejnieka un dramaturga Viljama Šekspīra četru traģēdiju kopsalikumu veidojuši režisors Elmārs Seņkovs un dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce, pielāgojot izrādes izmēru un formu 21. gadsimta cilvēka domāšanas ātrumam.

''Mēs ļoti centāmies saglabāt katras lugas galveno kodolu tā, lai katram tēlam ir sākums, attīstība beigas, tieši tādas, kādu to reiz senos laikos ir rakstījis Šekspīrs, arī valodu mēs esam atstājuši. Par pamatu mums ir četras lugas [..] ''Ričardā III'' galvenā ir varaskāre un vēlme pēc tās iegūšanas, tad ''Otello'' tā ir greizsirdība, savukārt ''Makbetā'' manipulēšana ar otru, lai panāktu to, ko tu gribi, un ''Romeo un Džuljetā'' mīlestība,'' stāsta izrādes dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce.

Savukārt režisors Elmārs Seņkovs, kuram izrāde ir debija Liepājas teātrī, atklāj: ''Šekspīra teātris ir mazliet brehtisks - visu laiku komentēšana, visu laiku spēlēšana ar publiku, attiecīgi aktieris drīkst koķetēt, drīkst izprovocēt skatītāju līdzdarboties iekšā stāstā, nevis parādīt ''pseido'' ciešanas, bet aizraut ar savu spēli – to ir vērts visu laiku atgādināt. Un tieši Liepājas teātra aktieri, kuri ir ļoti drosmīgi aktieri, es pat nevaru iedomāties, kur vēl es varētu tik drosmīgu izrādi uztaisīt.''

Lomās Ventspils skatītāji redzēs Edgaru Ozoliņu, Edgaru Pujātu, Egonu Dombrovski, Gati Maliku, Inesi Kučinsku, Kasparu Godu, Kasparu Kārkliņu, Mārtiņu Kalitu, Pēteri Lapiņu, Rolandu Beķeri.

Iestudējuma radošo komandu pārstāv - režisors Elmārs Seņkovs, dramaturģe Rasa Bugavičute-Pēce, režisora asistents objektu teātra jautājumos Matīss Budovskis, mākslinieks Reinis Suhanovs, mākslinieka asistente Līga Zepa, komponists Edgars Mākens un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis.

Izrāde ''Šekspīrs'' nominēta 2019./2020. sezonas ''Spēlmaņu nakts'' balvai 8 nominācijās: ''Gada lielās formas izrāde'' (BALVA), ''Gada režisors'' (Elmārs Seņkovs), ''Gada aktrise'' (Inese Kučinska – BALVA), ''Gada aktieris 2. plāna lomā (Edgars Ozoliņš), ''Gada scenogrāfs'' (Reinis Suhanovs – BALVA), ''Gada kostīmu mākslinieks'' (Reinis Suhanovs), ''Gada muzikālās partitūras autors'' Edgars Mākens), ''Gada gaismu mākslinieks'' (Mārtiņš Feldmanis).
Izrāde uzvarējusi ''Spēlmaņu nakts'' skatītāju balsojumā, skatītāju balsojuma balvu ieguvusi arī Inese Kučinska.

Izrāde nominēta balvai ''Kilograms kultūras'' kategorijā TEĀTRIS 2019. gada ziemas balsojumā.

Biļetes uz Liepājas teātra izrādi ''Šekspīrs'' nopērkamas ''Biļešu Paradīzes'' tirdzniecības tīklā.

Pasākums paredzēts tikai vakcinētām vai Covid-19 pārslimojušām personām, uzrādot sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu un personu apliecinošu dokumentu. Bērniem, kuri sasnieguši 12 gadu vecumu, jāuzrāda Covid-19 vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sertifikāts, vai laboratorijas izziņa par pēdējo 72 stundu laikā veiktu negatīvu skrīninga testu, kas veikts izglītības procesa ietvaros. Bērniem līdz 12 gadu vecumam tests nav jāuzrāda.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: