Ekonomikas ministrija (EM) meklēs risinājumus āra tirdziņu organizēšanai, otrdien valdības sēdē apstiprināja ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs.

Viņš norādīja, ka būtu ļoti svarīgi šādus risinājumus rast, jo tieši decembris parasti ir laiks, kad amatnieki var notirgot visa gada laikā sagatavotās preces.

Valsts kancelejas direktors un Operatīvās vadības grupas (OVG) vadītājs Jānis Citskovskis atzīmēja, ka par šo problēmu pirmdien, 15. novembrī, OVG formātā jau diskutēts, un grupa vienojusies uzticēt EM sagatavot vairākus risinājumus, kas pēcāk vēlreiz tiktu izskatīti OVG.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš pauda cerību, ka par šo jautājumu arī valdība varētu lemt jau nākamajā nedēļā.

Kā ziņots, Ministru kabinets otrdien apstiprināja detalizētu regulējumu "dzīvei pēc lokdauna", kas paredz lielāku brīvību pakalpojumu saņemšanā cilvēkiem ar Covid-19 sertifikātiem, komandantstundas atcelšanu, kā arī izglītības nodrošināšanu klātienē.

Ar valdības rīkojumu paredzēts, ka laikā līdz nākamā gada 11. janvārim aizliegta organizēta ielu tirdzniecības organizēšana, tostarp Ziemassvētku tirdziņi.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • -1
    karlito 16.11.2021, 17:06:23

    Nekādi risinājumi nav jāmeklē,vienkārši ir jāatļauj un viss.Ārā,svaigā gaisā uzturēties ir daudz drošāk nekā piebāztajos veikalos,vienalga kādā režīmā tie strādā,sarkanajā vai zaļajā!

  • -4
    Opaps 16.11.2021, 17:45:44

    PilnIgi piekrItu. Ja aizliedz ielas tirdzniecIbu , tad tas nozīmē , ka arI pa ielu nevar staigāt Patiešam stulbā valdība ! Ceru ,ka tā kaut ko prātīgu izlems.

  • 0
    Anna_Anna 16.11.2021, 20:19:20

    Bet,kur problēma? Iet uz tirgu un tirgo.
    Nav tak speciāli jānosauc par Ziemassvētku tirdziņu,lai varētu tur ko tirgot.

  • 0
    Alberts koks 16.11.2021, 21:49:58

    Ļoti interesanti, ka tiek meklēts risinājums. Ja godīgi tad neviens normāls ziemassvētku tirdziņš nav bijis, ja neskaita to ko noorganizē atsevišķi privāti Censoņas. Tāpēc nemeklējat risinājumu, bet mazāk birokrātiski ierobežojat privātos un rūks Ventspils ar ziemassvētku tirdziņiem katrā 10 sētā.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: