Aizvadītajās trīs diennaktīs, laika posmā no 8. oktobra plkst. 6.30 līdz 11. oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigāde saņēma 17 izsaukumus – četrus uz ugunsgrēku dzēšanu, piecus uz glābšanas darbiem, bet astoņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Sestdien, Plkst. 19.19 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ventspils novada Vārves pagastu, kur uz autoceļa Ventspils – Kuldīga bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Ugunsdzēsēji glābēji no vienas no negadījumā iesaistītajām automašīnām ar hidraulisko instrumentu un imobilizācijas dēļa palīdzību atbrīvoja cilvēku un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Izmantojot absorbentu, tika sakārtota ceļa braucamā daļa.  Plkst. 21.03 darbi notikuma vietā pabeigti.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova Ventas Balss informēja, ka izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts aptuveni ap plkst. 19.20, kur kā liecināja saņemtā informācija bija noticis ceļu satiksmes negadījums. Negadījumā bija iesaistītas divas vieglās automašīnas Toyota un Audi.

Sākotnējā informācija liecina, ka vīrietis, kurš vadījis automašīnu Toyota pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ izraisījis frontālu sadursmi ar pretī braucošo Audi. Negadījumā cieta Audi vadītājs un divi pasažieri, savukārt Toyotas vadītājam konstatēja krūšu kurvja sasitumus, bet vainīgais no stacionēšanās atteicās.

Notikuma vietā policijas darbinieki pārbaudīja alkohola koncentrāciju izelpā un tika konstatēts, ka Toyotas vadītājs bija 1,79 promiļu reibumā, kā rezultātā uzsākts administratīvā pārkāpuma process par transporta līdzekļa vadīšanu alkohola reibumā.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāvji informēja, ka mediķiem tika sniegta informācija par vairākiem cietušajiem, līdz ar to uz notikuma vietu izsūtīja trīs mediķu brigādes.

Notikuma vietā mediķi palīdzību sniedza trīs cietušajiem. Viens no avārijā iesaistītajiem guva politraumu jeb vairāku ķermeņa daļu smagus ievainojumus un stabilā stāvoklī tika nogādāts ārstniecības iestādē. Otrs iesaistītais, kuram mediķi sniedza palīdzību, bija guvis vidēji smagu ķermeņa ievainojumu un arī stabilā stāvoklī mediķi viņu nogādāja slimnīcā, bet trešais cietušais nebija guvis smagas traumas un nebija nepieciešamība cietušo vest uz slimnīcu.

Šobrīd Valsts policijā par notikušo ir uzsākts kriminālprocess un tiek skaidroti precīzi negadījuma iemesli.

Vakar plkst. 13.19 saņemts izsaukums uz Rūpniecības ielu Ventspilī, kur atklātā teritorijā dega siens 10m2 platībā. Plkst. 14.43 ugunsgrēks likvidēts.
Naktī uz svētdienu, plkst. 1.13, tika saņemts izsaukums uz Rūpniecības ielu Ventspilī, kur dega šķūnis 40m2 platībā. Plkst. 3.45 ugunsgrēks likvidēts.

Piektdien plkst. 14.23 VUGD saņēma izsaukumu uz Riņķa ielu Ventspilī, kur dega zaru kaudze un meža zemsedze 3m2 patībā. Plkst. 14.51 degšana likvidēta.

Visā Latvijā aizvadītajās trīs diennaktīs VUGD saņēma 189 izsaukumus – 72 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem trīs bija uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 75 uz glābšanas darbiem, bet 45 izsaukums bija maldinājums.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    T.Montāns 11.10.2021, 15:45:09

    Sodi par braukšanu reibumā Latvijā ir par mazu!!!

  • 0
    tiešām suns 11.10.2021, 17:40:29

    konfiskācija. tādiem pilsoņiem auto nav vajadzīgs. šajā gadījumā nav ko konfiscēt-tātad 3 gadus cietumā. un arī tas nelīdzēs.

  • 0
    Nobody 14.10.2021, 12:22:44

    Piedzēries sūds uz ceļa! Maucība. Sist tādu uz vietas !

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: