8. oktobrī plkst. 19 koncertzālē ''Latvija'' kopā ar Ventspils bigbendu uz skatuves kāps pazīstamais nīderlandiešu trombonists, komponists un aranžētājs Ilja Reijngouds.

Koncerta programmu veidos Iljas Reijngouda oriģinālkompozīcijas un oriģinālaranžijas. To atskaņojumā kopā ar Ventspils bigbendu piedalīsies gan pats mākslinieks, gan vokāliste Edīte Štrausa.

Ilja Reijngouds dzimis 1972. gadā Leidenē, Nīderlandē. Studējis Amsterdamas konservatorijā, pēc tam ASV, kur ieguvis maģistra grādu. Šobrīd paralēli pasniedzēja darbam Roterdamas un Amsterdamas konservatorijās Reijngouds ne vien vada abu konservatoriju bigbendus, bet ir arī vairāku Nīderlandē populāru džeza sastāvu dalībnieks. Viessolista statusā muzicējis kopā ar pasaulslaveniem orķestriem un muzikālām apvienībām. Pasniedzis neskaitāmas meistarklases daudzviet pasaulē. Kā komponists un aranžētājs ieguvis vairākas prestižas mūzikas balvas – Edison Jazz Award, Latin Grammy u.c.

Džeza vokāliste Edīte Štrausa absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju, studējusi apmaiņas programmā  Beļģijā. Piedalījusies dažādos festivālos gan Latvijā, gan ārvalstīs, tostarp  “Great Plains” (ASV), “Ventspils Groove”, “Saulkrasti Jazz”, “deciBels” un citos. Uzstājusies kopā ar Nebraskas universitates bigbendu, Ventspils bigbendu, kā arī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas un Rīgas Doma kora skola apvienoto bigbendu.

Vecuma ierobežojums 12+

Pasākums paredzēts tikai vakcinētām vai Covid-19 pārslimojušām personām (attiecas arī uz visu vecumu bērniem/ jauniešiem). Ierodoties uz koncertu, apmeklētājam jāuzrāda sadarbspējīgs Covid-19 sertifikāts, personu apliecinošs dokuments un personalizēta ieejas biļete.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: