Septembrī Ventspils poliklīnikas otrā stāva ārstnieciskās vingrošanas zālē darbu sākusi fizioterapeite Agneta Liepājniece.

Fizioterapija nepieciešama, lai veicinātu staltu stāju, mazinātu mugurkaula, locītavu sāpes, uzlabotu muskuļu spēku – aktivizētu ķermeņa atjaunošanās spējas. Teju ikviens dažādās dzīves situācijās kaut reizi ir saskāries ar nepieciešamību meklēt fizioterapeita palīdzību. Tagad šī iespēja ir kļuvusi vēl pieejamāka, jo kopš septembra Ventspils poliklīnikā sākusi strādāt fizioterapeite Agneta Liepājniece, kura ir atgriezusies uz dzīvi savā dzimtajā pilsētā – Ventspilī. 2020. gadā pabeigusi Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmiju, iegūstot profesionālo bakalaura grādu veselības aprūpē ar kvalifikāciju Fizioterapeits. «Skolas laikā man padevās matemātika, bioloģija un ķīmija, sapratu, ka man šīs zināšanas ir jāizmanto, turklāt ar laiku man arī pašai parādījās veselības problēmas – autoimūnas noslieces, sāpes locītavās, bet, tā kā pēc ārstu apmeklējumiem labāk man nekļuva, sapratu, ka vēlos studēt medicīnu. Nonācu pie fizioterapijas, jo vēlējos palīdzēt tādiem cilvēkiem kā es un tiem, kam grūti atrast atbildes uz jautājumiem, kāpēc viņiem kaut kas sāp ķermenī,» norāda Agneta Liepājniece. Vaicāta par savu iepriekšējo darba pieredzi, Agneta norāda, ka studiju laikā noslēgusi sadarbības līgumu ar sertificētu fizioterapeitu Mareku Osovski un sākusi strādāt savā fizioterapeita privātpraksē Rīgā, kā arī divus gadus kopā ar sporta žurnālistu Armandu Puči darbojusies televīzijas raidījumā Hattrick ar Puči, kurā dalījusies padomos par veselīgāku sportošanu.

Pārcelties uz Ventspili bijis apzināts lēmums, lai samazinātu dzīves straujo tempu, kāds tas bija Rīgā. «Darbu Ventspils poliklīnikā esmu uzsākusi ar cerīgām un mierīgām sajūtām, jo darbošanās un dzīve Rīgā bija ļoti strauja un ātra. Ventspils kā pilsēta ir daudz rāmāka, un man tas šobrīd ļoti patīk. Te ir jūra, miers un plašums,» tā par pārcelšanos uz Ventspili stāsta fizioterapeite, piebilstot, ka arī darbs televīzijas raidījumā prasījis ļoti lielu ieguldījumu un enerģijas atdevi. Līdz ar pārcelšanos uz Ventspili uzsāktas studijas Ventspils Augstskolas maģistra studiju programmā Uzņēmējdarbības vadība.

Fizioterapeite atzīst, ka Ventspils poliklīnikas ārstnieciskās vingrošanas zāle ir aprīkota ar visu nepieciešamo, turklāt priecājas arī par vadības un kolēģu atsaucību un laipnību ikdienas darbā. Liepājniece aicina cilvēkus rūpēties par savu veselību un sāpju gadījumā meklēt fizioterapeita palīdzību, jo, laikus nerisinot problēmu, ārstēšanas process ir gan ilgstošāks, gan sarežģītāks. «Ja parādījušās sāpes balsta un kustību aparātā, ķermenī, galvā, ja ir grūtības veikt kustības, kuras pirms tam nebija sagādājušas nekādas problēmas, ja parādījusies psiholoģiskā nomāktība nepietiekamu ikdienas kustību daudzuma dēļ, noteikti ir vērts uzmeklēt fizioterapeitu,» uzskata Liepājniece. Diemžēl arī kovida laiks atstājis sekas uz iedzīvotāju pašsajūtu, izraisot dažādas emocionālas un fiziska rakstura problēmas, veicinot mediķu, tostarp arī fizioterapeitu, noslogotību. Lai uzlabotu ikdienas pašsajūtu, fizioterapeite Agneta Liepājniece iesaka ikdienā vairāk pārvietoties kājām, braukt ar velosipēdu, sekot līdzi savam ikdienas uzturam un sākt pamazām pievērsties fiziskajām aktivitātēm, darot to kopā ar saviem tuvākajiem, vienlaikus arī motivējot vienam otru. «Man patīk darbs ar cilvēkiem, sadarbojoties cenšos izcelt viņu spējas un iespējas. Uzskatu, katram cilvēkam ir vajadzīgs savs fizioterapeits, lai nepieciešamības gadījumā varētu saņemt profesionālu palīdzību un atbalstu,» pārliecināta fizioterapeite.

Lai pierakstītos uz vizīti pie fizioterapeita, jāsazinās ar poliklīnikas reģistratūru, zvanot pa tālruni 63622131. Lai apmeklējums būtu valsts apmaksāts, nepieciešams ārsta nosūtījums. Pašlaik Ventspils poliklīnikā strādā pavisam trīs fizioterapeites – pirmā stāva ārstnieciskās vingrošanas zālē darbu turpina arī Darja Mitenberga, bet otrā stāva zālē – Jeļena Vedeņapina.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -2
    specialists 05.10.2021, 15:09:41

    Oi, kā man tieši cirksnī iesāpējās.. laikam sastiepts...

  • 0
    Vadims Kevrelis 06.10.2021, 12:00:18

    Izturību un lai veicas.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: