Dažu gadu laikā pamatīgas pārmaiņas piedzīvojusi teritorija Ganību un Riņķa ielas krustojumā, kur jau gadiem pamazām bruka kādreizējā robežsardzes sporta zāle. Iesaistoties uzņēmējam Naurim Berķim, zāle pārtapa par sporta namu, kas jau tiek aktīvi izmantots. Tāpat pievilcīgu skatu ieguvis pagalms, kas vēl pavisam nesen bija pamatīgi aizaudzis.

Nauris Berķis stāsta, ka doma pieķerties šādam projektam bijusi jau ilgāku laiku, jo, lai arī varētu padomāt, ka Ventspilī ar sporta būvēm viss ir kārtībā, ar to pieejamību tomēr mēdz būt problēmas: «It kā jau te viss ir, bet sporta entuziastiem, amatieriem, kuriem derētu darba dienu vakari, tā no pieciem līdz astoņiem, nav nemaz tik vienkārši, jo šajos laikos dažādās zālēs viss jau notiek un tās ir ļoti pilnas. Bija vēlme šo piedāvājumu paplašināt.» Kā tas bieži vien gadās, pati dzīve parūpējās par mirkli, kad ķerties pie idejas realizēšanas. Naura sieva Ieva arī ir sporta entuziaste un vada dažādas grupu nodarbības, tāpēc kādu laiku tika meklētas tām piemērotas telpas. Uzņēmējs smejas, ka neko mazāku atrast neizdevās, tāpēc nācās vien ķerties pie tām, kas bija dabūjamas, un tā tapa sporta nams Terminālis, kas nu jau pamazām tiek apdzīvots. Tajā jau ir pieejama fizioterapija un masāžas, nodarbības aizvada mūsu pilsētā pazīstamais veselības sporta klubs VIP, aiz 3x3 basketbola laukuma savu vietu iekārtojusi vingrotava Fabrika, jau ierīkotas trīs dažādas vingrošanas zāles, bet joprojām netrūkst vietu, kur darboties. Idejas ir, bet Berķis cer, ka ar tām nāks arī citi. «Dienas pirmajā pusē šeit pagaidām ir visai klusi, bet darbadienu vakara jau ir pietiekami dzīvīgi. Sākam domāt, vai tik stāvlaukumā drīz neaptrūksies vietu,» skaidro uzņēmējs. Interesants ir stāsts par sporta nama nosaukumu – Terminālis. Varētu padomāt, ka tas būtu saistāms ar ostu un tās termināļiem, taču šajā gadījumā drīzāk domāts lidostu terminālis, no kura tu vari doties veselīgā ceļojumā.

Terminālis tapis aptuveni divu gadu laikā, bet Berķis atzīst, ka kopumā viss noritējis raiti un ar īpašiem izaicinājumiem sastapties nav nācies. Ēka gan saņemta bēdīgā stāvoklī, tomēr sporta nama veidotāja plānos arī nav bijis to pārvērst līdz nepazīšanai (no ārpuses tas gan ir izdevies): «Faktiski no ēkas bija palicis pāris tikai rāmis. Nokrāsojot sienas, bija redzams, cik daudz te ir šķību līniju, bet īsti arī negribējās te visu taisnot. Var jau visur salikt rīģipsi, visu iztaisnot, bet tad arī viss izskatās vienādi. Griestus vispār atstājām tādus, kādi tie bija, jo tā ir interesantāk.» Vienā no zālēm agrāk bija arī basketbola grozi, bet šī sporta veida klasikai tās izmēri ir par mazu, tāpēc galu galā izlemts ierīkot 3x3 basketbola laukuma, kas gan pilnībā atbilst visām starptautiskajām prasībām. Turklāt laukuma segums ir tāds, uz kāda notika cīņas olimpiskajā Tokijā, to pāris reizes iemēģinājis un par labu arī atzinis čempions Kārlis Lasmanis. Berķis spriež, ka pareizs lēmums bijis parūpēties par īpašu ventilācijas sistēmu, kas šobrīd ir sevišķi nozīmīga lieta. Terminālī tā ir aprīkota ar CO2 sensoriem, kas nepieciešamības gadījumā dod ziņu, ka svaigo gaisu vajadzētu piegādāt intensīvāk.

Pārvērtusies arī blakus Terminālim esošā zaļā zona, kura siltajās dienās arī tiek izmantota nodarbībām. Berķis atzīst, ka to paredzēts atstāt tieši tādu, kāda tā ir, turklāt izrādās, ka šajā teritorijā ir koki, kas nevis kaut kā paši brīvi iesējušies, bet īpaši stādīti – tā atzinuši speciālisti, kas veikuši koku pārbaudi. Visai plašajā bijušās karaspēka daļas teritorijā arī citas ēkas ir privātīpašums, bet nekāda rosīšanās tajās manāma nav. Nauris gan cer, ka arī kaimiņi reiz sasparosies un šis pilsētas rajons kļūs vēl pievilcīgāks.

3x3 basketbola laukuma izmērs precīzi atbilst sporta veida standartiem, bet segums – pat starptautiskajām prasībām.

Termināļa ģērbtuvēs īpaši padomāts par dāmām – pēc nodarbībām ērti var atkal sapucēties.

Vienai no sporta nama sienām nav mainīts nekas – uz tās joprojām redzami gadu gaitā tapušie nezināmu mākslinieku grafiti un citi uzraksti.

Lasi vēl

Komentāri (11)

  • 0
    Heinrich 16.09.2021, 12:57:24

    Labi pastrādāts.Kad nu vēl tās pārējās ēkas kāds spētu atjaunot.Varbūt vēl kādu dzīvokļu namu izveidot.

  • -3
    Staķis 16.09.2021, 16:33:36

    Dievs dod turīgus vecākus visiem ventspilniekiem, tad šeit taps ne tikai dzīvokļi, bet ieplūdīs gan daudz ārvalstu naudas, gan daudz jaunu iedzīvotāju.

  • 0
    Renars Z 16.09.2021, 13:49:09

    Apsveicu.

  • 0
    domāju 16.09.2021, 16:14:20

    Tiešām forši.

  • 0
    Iedzīvotaajs 16.09.2021, 16:53:46

    Virsrakstā rakstīts, ka aicina, bet kā sazināties vai iegūt kādu informāciju par iespējam nav minēts.

  • 0
    Terminālis 16.09.2021, 17:29:54

    https://www.facebook.com/profile.php?id=100070781257991

  • 0
    Skuja ,Vilis 16.09.2021, 19:04:31

    Piedodiet,atvainojiet,bet šī vietne ne katram ir pieejama,tiek prasīta autorizācija!

  • -1
    Arogidēns 16.09.2021, 17:47:20

    Ja ir nepieciešams, varu vienoties ar nezināmajiem māksliniekiem un šo krāsaino sienu padarīt vēl 5x krāsaināku un skaistāku :)

  • -1
    корумпант 17.09.2021, 08:19:22

    ahh tad SATOK mācās ģimnāzijā?

  • -3
    sranskis 17.09.2021, 08:58:39

    Nē, nē- vajag Brekti uzaicināt!:)

  • 0
    Vadims Kevrelis 17.09.2021, 12:20:21

    Saistībā ar dienestu es un mani dienesta kolēģi šajā sporta kompleksā pavadījām daudzas stundas. Jau tad kad ienācām šajā daļā sporta komplekss lika priecāties. Prieks ka komplekss ir atjaunots un lai izdodas.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: