BK Ventspils basketbolisti aizvadījuši pirmo pirmssezonas pārbaudes spēli, viesos uzvarot Jelgavas komandu, bet šonedēļ divi mači paredzēti arī savā laukumā – pirmā spēle jau šodien.

Pirms pārbaudes spēļu uzsākšanas BK Ventspils izvēlējās jaunās sezonas kapteini, par kuru kļuva pieredzējušais Andrejs Šeļakovs, bet viņa asistenti būs Kristaps Mediss un Lerijs Tomsons. Uz savu pirmo maču ventspilnieki gan devās bez jaunā kapteiņa palīga Tomasa, toties ierindā bija komandas jaunākais ieguvums – 23 gadus vecais un 201 cm garais Kārlis Helmanis. Profesionāli basketbolu Latvijā viņš spēlējis nav, bet pieredzi krājis ārzemēs. Iepriekšējā sezonā bijušā BK Ventspils un Latvijas izlases spēlētāja Uvja Helmaņa vecākais dēls spēlēja Spānijas pēc spēka ceturtās līgas komandā Cacares, kuras rindās aizvadīja 13 spēles, gūstot 7,2 punktus un izcīnot 5,5 atlēkušās bumbas zem groziem.

Maču ar Nacionālajā līgā spēlējošo BK Jelgava ventspilnieki sāka ar Artūru Ausēju, Rodrigo Būmeisteru, Kristapu Ķilpu, Gunti Sīpoliņu un Andreju Šeļakovu, bet mājinieku pamatsastāvā devās arī ventspilnieks Roberts Pāže. Labāk maču iesāka jelgavnieki, kas līdz ceturtdaļas vidum turējās vadībā, taču tad pamazām ieskrējās arī mūsējie. Pirmās desmit minūtes Ventspils noslēdza ar četru punktu pārsvaru, bet puslaika pārtraukumā komanda jau devās ar +8 (44:36). Izšķirošais izrāviens tika veikts otrā puslaika ievadā, kad tika gūti 12 punkti pēc kārtas, bet nedaudz vēlāk arī panākts lielākais pārsvars – 66:46. Lai gan spēles turpinājumā Jelgavai gandrīz uz pusi izdevās samazināt savus mīnusus, Ventspils intrigu nepieļāva un svinēja drošu uzvaru 95:67.

Teicamu maču aizvadīja Ķilps, kurš 24 minūtēs guva 13 punktus, izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, atdeva sešas un pārķēra trīs piespēles (tiesa, viņam arī 5 kļūdas). Rezultatīvākais ar 18 punktiem bija vasaras jaunieguvums Deniss Krestņins, kuram arī desmit atlēkušās bumbas un četras pārķertās piespēles, bet par punktu mazāk guva cits jauniesaucamais – Sīpoliņš (arī 8 atlēkušās bumbas). Vēl divciparu skaitli sameta Mediss (15) un Artūrs Ausējs (11), bet sausā nepalika neviens no ventspilniekiem.

Pārbaudes maču sēriju Ventspils turpinās ar diviem mačiem savā laukumā, turklāt abi paredzēti jau šonedēļ. Jau šodien Ventspilī ieradīsies BK Liepāja (mača sākums plkst. 18), bet sestdien mūsējiem uzņems Klaipēdas Neptūnas ar Sandi Buškevicu treneru korpusā. Spēles varēs apmeklēt arī līdzjutēji, taču pirms ieiešanas zālē (vaļā būs E, F, H, G sektori, ieeja tikai no 3. stāva) būs jāuzrāda derīgs sertifikāts, kas apliecinās pabeigtu vakcinēšanos vai izslimošanu ar Covid-19 un personu apliecinošu dokumets.

«Esam priecīgi, ka beidzot varam aicināt līdzjutējus, taču mums jāievēro valstī noteiktās prasības. Biļešu uz šīm spēlēm nebūs, bet sertifikāti gan būs obligāti. Sezonas gaitā centīsimies parūpēties, lai spēles var apmeklēt arī šobrīd vienīgās personas, kuras drīkst būt nevakcinētas – bērni līdz 12 gadu vecumam, tomēr kopā ar vecākiem, kuriem jābūt vakcinētiem,» skaidro BK Ventspils ģenerālmenedžeris Ralfs Pleinics. Ventspilniekiem paredzēti arī citi pārbaudes mači, bet savā laukumā līdz sezonas atklāšanai komandu laikam jau vairs neredzēsim.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    Klementīne 08.09.2021, 18:05:14

    Un kā tad ar pašu R. Pleinicu? Iesi uz spēlēm? Cik zināms arī nav vakcinējies.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: