Noslēdzies Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētais centralizētu siltumtīklu būvniecības projekts, ko pašvaldības SIA Ventspils siltums īstenoja no 2018. gada 2. jūlija, kad tika parakstīts līgums ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru (CFLA) par projekta īstenošanas nosacījumiem.

Lai paplašinātu centralizētās siltumapgādes pakalpojuma pieejamību ventspilniekiem, projekta Centralizētu siltumtīklu būvniecība Ventspils pilsētā, nr. 4.3.1.0/18/A/012, īstenošanas laikā izbūvēti 11 siltumtīklu posmi. Jauni pieslēgumi centralizētajai siltumapgādes sistēmai tapuši Rīgas ielā un K. Valdemāra ielā, Lāčplēša ielā un Rūpniecības ielā, Vasarnīcu ielā, Līvu ielā, Kuldīgas un Ganību ielā, kā arī Strazdu ielā un Riņķa ielā. Projekta gaitā izbūvēta arī siltumtīklu maģistrāle no Vidumupītes līdz Lāčplēša ielas pieslēgumam.

Pateicoties projekta īstenošanai, Ventspils valstspilsētas centralizētās siltumapgādes tīklu kopgarums pagarināts par 2794 metriem, nodrošinot iespēju pieslēgties centralizētajai siltumapgādei arī tiem klientiem, kuriem tas līdz šim nebija iespējams. Centrālās finanšu un līgumu aģentūras pārstāvji, veicot pārbaudi, pozitīvi novērtējuši pašvaldības SIA Ventspils siltums īstenoto projektu, apstiprinot piešķirtās atbalsta summas izlietojumu.

Jaunu siltumtīklu būvniecībai tika piesaistīts Kohēzijas fonda līdzfinansējums 40% apmērā no projekta kopējām attiecināmajām izmaksām. Kopējās attiecināmās projekta izmaksas sasniedza 1 038 446,05 eiro, tostarp 415 378,41 eiro – Kohēzijas fonda līdzfinansējums.

Projektā Centralizētu siltumtīklu būvniecība Ventspils pilsētā, nr. 4.3.1.0/18/A/012, siltumtrašu būvniecību veica SIA Pilsbūve, SIA Konor, SIA Wesemann un SIA Ostas celtnieks, savukārt objektu būvuzraudzību nodrošināja – SIA CC3, SIA Geo Consultants un AS Inspecta Latvia.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: