Ventspils bibliotēka Pilsētas svētkos aicina apmeklēt Grāmatu svētkus Rātslaukumā un citus Ventspils 731. dzimšanas dienai veltītus pasākumus.

Sestdien, 7. augustā, no plkst.12 līdz 15 Rātslaukumā norisināsies Grāmatu svētki. No plkst.12 kultūras žurnāliste Liega Piešiņa vadīs sarunu ar izcilām personībām Latvijas kultūrā - vēsturisko romānu ''Zīmogs sarkanā vaskā'' un ''Kamera obskura'' autoru Jāni Lejiņu un seriāla ''Likteņa līdumnieki'' režisori Virdžīniju Lejiņu. Plkst.13.50 Ventspils bibliotēka sveiks literārā konkursa ''Es mīlu Ventspili'' laureātus un Ventspils autorus, kuriem pēdējā gada laikā iznākušas grāmatas. Svētki turpināsies ar muzikālo programmu, kurā uzstāsies mūziķi Kristīne Kārkle-Kalniņa un Edgars Kārklis.

Grāmatu svētkos Ventspils bibliotēkas struktūrvienības piedāvās dažādas aktivitātes. Radošajās darbnīcās varēs veidot ''garšīgo'' dzejoļu kartītes un origami tauriņus-grāmatzīmes, kā arī saņemt komplektiņus grāmatzīmes pagatavošanai mājās. Ventspils Augstskolas bibliotēka aicinās piedalīties izlaušanās spēlē. Savukārt Europe Direct Ventspils teltī varēs ne vien uzzināt informāciju par Eiropas Savienības aktualitātēm, bet arī piedalīties konkursos, radošajā darbnīcā ''Augu nospiedumi mālā'' un SIA ''Zaļā josta'' organizētajā izglītojošā pasākumā un spēlēs par atkritumu šķirošanas un vides aizsardzības tēmu.

Grāmatu svētkos būs pārstāvētas septiņas Latvijas izdevniecības un grāmatu apgādi, kas piedāvās plašu grāmatu klāstu.

Grāmatu svētku apmeklētāji aicināti aplūkot Galvenajā bibliotēkā skatāmās izstādes - Jura Presņikova fotoizstādi ''Cimdiņbērni'' un Jevgēnijas Tjuļeņevas izstādi ''Pērļu izšuvumi''. Savukārt Pārventas bibliotēkā būs skatāma Ievas Rupenheites un Jāņa Kupča darbu izstāde ''Ainavas''.

Mūzikas bibliotēka šogad darbosies Digitālajos svētkos, kas norisināsies 7. augustā no plkst.12 līdz 16 Lielajā laukumā. Elektroniskajā klavieru darbnīcā būs iespēja muzicēt ar augļiem, bet radošajās darbnīcās krāsot notis un kārtot ritma puzli. Spēkus atjaunot varēs muzikālajā atpūtas zonā.

Ventspils Pilsētas svētkos bibliotēka aicina arī uz citiem pasākumiem. 6. augustā, plkst.11 Pārventas bibliotēkā, Tārgales ielā 4, varēs noskatīties Liepājas ceļojošā leļļu teātra ''Maska'' izrādi bērniem ''Brīnumstabulīte''.

Sestdien, 7. augustā, plkst.18 Pārventas bibliotēkā ar koncertprogrammu ''Vasaras vakara mūzika'' uzstāsies klavieru duets - Juris Žvikovs un Sanita Glazenburga.

Ieeja leļļu teātra izrādē un koncertā Pārventas bibliotēkā ir bez maksas, pieaugušajiem uzrādot derīgus Covid-19 sertifikātus, ar ieejas kartēm, kuras var saņemt Pārventas bibliotēkā vai rezervējot pa tālruni 63680073.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: