Ventspils pilsētas svētku ietvaros notika "Raita Silarāja kauss” 3x3 basketbolā, turnīrs pirmo reizi tika aizvadīts uz Ventspils 3x3 basketbola laukumiem. Šogad turnīrā piedalījās 39 komandas no dažādām Latvijas pilsētām, kuras sacentās piecās vecuma grupās.

Pasākuma laikā notika 3x3 basketbola turnīrs, Bucher Municipal skills challenge konkurss, kā arī Raita Silarāja audzēkņu paraugspēle basketbolā. Dažādos konkursos pasākuma laikā bija iespēja laimēt lieliskas balvas no pasākuma atbalstītājiem.

U-14 vecuma grupā dāmu konkurencē startēja trīs meiteņu komandas no kurām veiksmīgākās un meistarīgākās šoreiz izrādījās ''Papēži'' komandas spēlētājas, izcīnot uzvaras visas spēlēs, 2. vietā ''Galvenais piedalīties'' un 3. vietā ''Go basket'' komanda.

U-10 vecumu grupā jauniešu konkurencē startēja sešas komandas, kuras tika sadalītas divās apakšgrupās. Finālā ''Talsi'' ar rezultātu 11:4 pārspēja ''Krutie džeki'' komandu, bronzas spēlē ''Saldus etiķi'' ar rezultātu 8:1 pārspēja citu Saldus komandu ''Saldus 2''.

U-13 vecuma grupā jauniešu konkurencē startēja astoņas komandas, kuras tika sadalītas divās apakšgrupās, katrā pa četrām komandām katrā. Par uzvarētājiem U-13 vīru grupā kļuva viesi no Kandavas ''Piena bullīši'', kuri finālā pārspēja ventspilniekus ''Goats'', bet 3. vietu izcīnīja komanda ''Asie pipari''.

U-17 vecuma grupā jauniešu konkurencē startēja sešas komandas, kuras izspēlēja apļa turnīru par uzvarētājiem kļuva ''Koijoti'', kuri finālā ar rezultātu 11:9 pārspēja ''Cukurpaps'' komandu. Spēlē par 3. vietu ''Raita trešā lode'' izrādījās pārāki par komandu ''Vienkārši saies''.

OPEN grupā startēja 16 komandas, kuras tika sadalītas četrās apakšgrupās.

Olimpiskie čempioni 3x3 basketbolā Kārlis Pauls Lasmanis un Nauris Miezis startēja ''Trī kameras'' komandas sastāvā, kur kopā ar komandas biedriem Armandu Seņkānu un Mārtiņu Šteinbergu palika nepārspēti visās spēles un izcīnīja čempiona titulu un savā īpašumā ieguva ceļojošo kausu.

''Trī kameras'' finālā ar rezultātu 15:9 pārspēja ''Šovakar pie Kudžiņ'' komandu, kuras sastāvā spēlēja Toms Leimanis, Jānis Antrops, Māris Ziediņš un Mārtiņš Angers. Savukārt, spēlē par 3. vietu kandavnieki ''Kandava/Anzāģe'' vienība sīvā cīņā ar 11:10 uzveica vietējo ''Kudzy'' komandu.

Bucher Municipal skills challenge konkursā par uzvarētāju kļuva ventspilnieks Kristaps Nolendorfs. Raita Silarāja audzēkņu spēlē deviņdesmitajo gados dzimušie vīri izrādījās pārāki par astoņdesmitajos gados dzimušajiem.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    7777777 09.08.2021, 13:33:18

    Apsveicu olimpiskos čempionus Kārli Lasmani un Nauri Miezi!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: