Atsaucoties uz iedzīvotāju un māju pārvaldnieku ierosinājumiem, iekšpagalmos Saules ielā, Jūras ielā un Aleksandra ielā ir veikta vecā apgaismojuma nomaiņa uz jauniem energoefektīviem LED gaismekļiem.

Atbalstot daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotāju un mājas pārvaldnieku iesniegumus līdzfinansējumam, ar vēlmi efektīvāk izgaismot koplietošanas teritorijas, Komunālā pārvalde šovasar organizēja veco gaismekļu nomaiņu uz jaunām energoefektīvām laternām ar 27W LED gaismekļiem.

Rezultātā Saules ielā 108 tika nomainīti četri gaismekļi, Saules ielā 106 tika nomainīti seši gaismekļi, Jūras ielā 4 tika nomainīti deviņi gaismekļi, bet Aleksandra ielā 11 tika nomainīti pieci gaismekļi.

Salīdzinājumam, ja vecās apgaismojuma lampas izstaro 80 – 90 lm uz W, tad jaunās LED lampas izstaro ap 130 lm uz W, turklāt veco lampu enerģijas patēriņš ir 74W, bet patēriņš energoefektīvām LED lampām ir vien 27W - tā ir ļoti būtiska ekonomija.

Ja gadā ir aptuveni 4200 stundas, kad gaismas ir iedegtas, tad šādu LED lampu uzstādīšana atmaksājas jau dažu gadu laikā.

Daudzdzīvokļu māju iedzīvotājiem kopā ar māju pārvaldnieku ir iespēja pieteikties pašvaldības līdzfinansējumam kā uz lieliem iekšpagalmu labiekārtošanas darbu projektiem, tā arī uz maziem labiekārtošanas darbiem, kā apgaismojuma jaunbūve, pārbūve vai atjaunošana, kur pašvaldība sedz 75% no kopējām izmaksām.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: