Ventspils slimnīcā otrdien, 20. aprīlī topošās Rehabilitācijas centra sienā tika iemūrēta vēstījuma kapsula, lai nākamajām paaudzēm atstātu ziņu par aktualitātēm un sajūtām, gaidot mūsdienīgās rehabilitācijas nodaļas atklāšanu Ventspilī.

Teicami aprīkotā Rehabilitācijas nodaļa tiek veidotā kā divu stāvu piebūve pie esošās slimnīcas ēkas. Tajā būs astoņas dienas stacionāra gultas, plaša fizioterapijas zāle ar speciāliem rehabilitācijas trenažieriem, rehabilitācijas baseins ar paceļamo grīdu, ūdens procedūras, fizikālās procedūras, sāls istaba, ergoterapijas, logopēda un citu funkcionālo speciālistu kabineti.

Pēc projekta īstenošanas rehabilitācijas pakalpojumi kļūs iedzīvotājiem pieejamāki, daudzveidīgāki un nodrošinās mūsdienīgu veselības aprūpi tuvu savai dzīves vietai.

Līdzās vēstījumam kapsulā ievietots arī 2021. gada 20. aprīļa laikraksta ''Ventas Balss'' numurs, SIA ''Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca'' 2020. gada pārskats, sejas aizsargmaska, izlietotas ''AstraZeneca'' un Pfizer-BioNTech ražoto vakcīnu pret Covid-19 ampulas, kā arī Latvijas naudas vienība - eiro un vietējā ''valūta'' Ventspils pilsētā - venti.

Rehabilitācijas nodaļas būvniecību plānots pabeigt līdz 2021. gada beigām.

Kapsulā ievietotais vēstījums:

''2021.gada 20. aprīlī, plkst.15.00, Ventspilī

Vēstījums sabiedrībai

Laikā, kad Ventspils un Ziemeļkurzemes reģiona iedzīvotājiem top mūsdienīgi aprīkota Rehabilitācijas nodaļa, visā pasaulē plosoties Covid-19 vīrusa pandēmijai, mediķi ik dienu cīnās par dzīvībām, un iedzīvotāji saskaras ar drošības pasākumiem, kas noteikti vīrusa izplatības ierobežošanai.

Par laimi - pandēmijai nav izdevies apturēt veselības aprūpes pakalpojumu attīstību, tai skaitā - jaunās rehabilitācijas nodaļas būvniecību Ventspils slimnīcā!

Šobrīd SIA ''Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca'' Ventspils slimnīcā darbojas Fizikālās terapijas un rehabilitācijas nodaļa, kas sniedz dažādus medicīniskās rehabilitācijas pakalpojumus, lai palīdzētu pacientiem ar funkcionāliem traucējumiem uzlabot dzīves kvalitāti pēc iegūtām un iedzimtām traumām un saslimšanām. Slimnīcā Rehabilitācijas pakalpojumi tiek nodrošināti gan ambulatori, gan dienas un diennakts stacionārā. Ierobežoto telpu dēļ rehabilitācijas speciālistu un pakalpojumu kabineti izvietoti pa visu slimnīcu, savukārt līdz ar jaunās Rehabilitācijas nodaļas atklāšanu - visi pakalpojumi tiks apvienoti vienuviet.

Mūsdienīgā un teicami aprīkotā Rehabilitācijas nodaļa tiek veidotā kā divu stāvu piebūve pie esošās slimnīcas ēkas Pētera ielā 33. Tajā būs astoņas dienas stacionāra gultas, plaša fizioterapijas zāle ar speciāliem rehabilitācijas trenažieriem, rehabilitācijas baseins ar paceļamo grīdu, ūdens procedūras, fizikālās procedūras, sāls istaba, ergoterapijas, logopēda un citu funkcionālo speciālistu kabineti.

Pēc projekta īstenošanas rehabilitācijas pakalpojumi kļūs iedzīvotājiem pieejamāki, daudzveidīgāki un nodrošinās mūsdienīgu veselības aprūpi tuvu savai dzīves vietai. Īpaši tiks uzlabota un attīstīta stacionāra un dienas stacionāra pacientu rehabilitācijas pakalpojumu kvalitāte un daudzveidība, kā arī pilnveidoti ambulatorie pakalpojumi.

Projekta īstenošanā un finansējuma piesaistē jāpateicas veiksmīgam SIA ''Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca'', Ventspils pilsētas domes, īpaši domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga un ventspilnieku intereses pārstāvošo Saeimas deputātu kopdarbam, kā rezultātā šobrīd ir iespējams Ventspils slimnīcā attīstīt Ventspils un visa Ziemeļkurzemes reģiona iedzīvotājiem tik nepieciešamo rehabilitācijas profilu.

Būvniecība tiek veikta Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta “SIA ''Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca'' veselības aprūpes infrastruktūras attīstība” ietvaros. Būvdarbus veic SIA ''Ostas celtnieks'', būvuzraudzību - SIA ''LAKALME'', savukārt pasūtītāja funkcijas veic pašvaldības iestāde ''Komunālā pārvalde''. Būvprojekta izstrādātājs un autoruzraugs - SIA ''OZOLA & BULA, arhitektu birojs''.''

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: