Ventspils mērs Aivars Lembergs 2011. gadu Latvijā vērtē kā tautsaimniecības stabilizācijas gadu, bet par to, kādi un cik vērienīgi darbi šogad paredzēti Ventspilī, lasiet intervijā laikrakstā Ventas Balss.

Kā vērtējat 2011. gada Ventspils pašvaldības budžetu? Kādi ir šā gada lielākie veicamie darbi?

– Ventspils pašvaldība visus neatkarības gadus pievērsusi ļoti lielu uzmanību racionālai saimniekošanai, lai dzīvotu savu līdzekļu ietvaros. Otrs princips ir racionāli tērēt. Lai būtu racionāla tērēšana, ir vajadzīgs maksimāli detalizēts budžets katrai iestādei ar stingru līdzekļu izlietošanas kontroli un analīzi. Katru gadu izvirzījām uzdevumu, ka gads jābeidz ar līdzekļu pārpalikumu. Tas atkarīgs no tā, cik lielas iestrādes nākotnes tēriņos, kāda ir kopējā ekonomiskā situācija un situācijas prognoze. Kad ir neskaidrāka situācija, brīvo līdzekļu atlikums ir lielāks, kad ekonomiskā situācija Latvijā ir skaidra, brīvo līdzekļu atlikums mazāks. 2010. gadu sākām ar brīvo līdzekļu atlikumu kontā – 4,5 miljoniem latu, kas, protams, nav maz. Kaut gan vislielāko brīvo līdzekļu atlikumu sasniedzām 2007. gada sākumā, kad mums bija vairāk nekā 15 miljonu latu brīvas naudas. 4,5 miljoni latu brīvās naudas, lai arī tas ir labi, mani radīja bažīgu, jo Latvijā ekonomiskā situācija bija ļoti neskaidra, arī Eiropā tā bija un ir neskaidra. Nav izslēgts otrs krīzes vilnis no Amerikas Savienotajām Valstīm. Tāpēc 2010. gadā – krīzes laikā – uzkrājām brīvus naudas līdzekļus, gadu beidzot ar 8,5 miljoniem latu.

2011. gadu Latvijas tautsaimniecībā vērtēju kā tautsaimniecības stabilizācijas gadu. Un nelielu izaugsmi. Nepiekrītu tām rožainajām prognozēm, ka inflācija būs tikai 1%. Domāju, ka būs ap 3% vai 4 %, varbūt pat vairāk.

 

Interviju pilnībā lasiet piektdienas laikrakstā Ventas Balss!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: