Latvijas slavenākajā ziemas rallijā Sarma, kas reizē bija arī Latvijas rallija čempionāta 2. posms un Latvijas rallijsprinta čempionāta 1. posms, startēja arī Ventspils NJ Racing ekipāžas.

Rallija sacensībās piedalījās Nauris Berķis un Arvis Piķis, kā arī Jānis Berķis un Edgars Čeporjus, bet rallijsprinta sacensībās – Edijs un Kārlis Bergmaņi. Ar diviem nakts ātrumposmiem pirmie sacensības sāka rallija ieskaites braucēji. Pirmais ātrumposms abām ekipāžām izdevās visai veiksmīgs – Berķis/Piķis uzrādīja 32. labāko rezultātu absolūtajā vērtējumā un 12. A+ klasē, savukārt Berķis/Čeporjus absolūtajā vērtējumā ierindojās 41. pozīcijā un bija otrie 2WD klasē.

Atkārtoti aizvadot šo pašu ātrumposmu, Berķis/Piķis uzlaboja rezultātu (28.; 10. vieta klasē), savukārt Berķim/Čeporjus ātrumposms nebija veiksmīgs, jo jau sākuma daļā salūza ātrumkārba, kas nozīmēja, ka vairāk nekā 2/3 posma tika aizvadīts tikai ar trešo pārnesumu. Ventspilnieku uzrādītais rezultāts bija gandrīz tāds pats kā pirmajā ātrumposmā, tomēr tas deva tikai 46. pozīciju absolūtajā vērtējumā un 7. klasē. Diemžēl, lai turpinātu sacensības, bija jācer, ka mehāniķi naktī spēs paveikt brīnumus un savest automašīnu kārtībā, kas viņiem arī izdevās.

Otrā sacensību diena tika turpināta pēc Super Rally sistēmas, par ko Berķa/Čeporjus ekipāža saņēma piecu minūšu sodu un zaudēja reālas iespējas cīnīties par punktiem kopvērtējumā. Berķis/Čeporjus to apzinājās, tāpēc izlēma sacensību dienu izmantot pieredzes krāšanai un savu spēju pārbaudei. Dienas pirmais ātrumposms tika uzsākts ar 38. labāko rezultātu absolūtajā ieskaitē (4. rezultāts klasē), bet nākamais ātrumposms paliks ekipāžas prātā ar pabraukšanu garām ceļa krustojumam un apmēram 30 sekunžu zaudēšanu, kas pagāja, lai atgrieztos trasē.

Nākamajā ātrumposmā neliela kļūda stenogrammā mūsējo braucienu uz piecām minūtēm aizkavēja kupenā, no kuras Berķis/Čeporjus tika ārā, pateicoties līdzjutēju palīdzībai. Divi pēdējie sacensību ātrumposmi tika aizvadīti bez lielām kļūdām un labā tempā – pēdējā posmā 2WD klasē izcīnīta pat uzvara (absolūtajā vērtējumā – 29. rezultāts). Aizvadītās sacensības noteikti bija vienas no sarežģītākajām ekipāžas īsajā karjerā, tomēr tās ļāva iegūt daudz jaunu emociju un pieredzi.

Berķis/Piķis otro sacensību dienu sāka ar 25. labāko rezultātu absolūtajā ieskaitē un 7. savā klasē. Uzņemto ritmu izdevās noturēt arī atlikušajos piecos ātrumposmos. Aizvadot ralliju bez lieka riska, bet stabili un uzmanīgi, Berķis/PiķisSarmā 2011 izcīnīja 16. vietu absolūtajā ieskaitē un 7. A+ grupā, kas ļāva iegūt arī pirmos punktus Latvijas čempionāta ieskaitē. Kā atzina Nauris Berķis, šobrīd ir skaidrs, ka vajag braukt vēl ātrāk, kas reāli arī ir iespējams, tādējādi būs iespējamsatgūt arī pārliecību par saviem spēkiem.

Brāļi Bergmaņi aizvadīja pirmo rallijsprinta čempionāta posmu. Ekipāža aizvadīja sacensības ar apskaužamu stabilitāti, pirmajos divos ātrumposmos uzrādot sesto rezultātu 4WD+ klasē, bet atlikušajos divos ierindojoties piektajā pozīcijā. Piekto vietu brāļi izcīnīja arī rallijsprinta absolūtajā ieskaitē un 4WD+ klasē, kas ir ekipāžas labākais rezultāts pēdējā laikā. Gulbenē iespētais apliecina, ka pierašana pie jaunās sacīkšu automašīnas norisinās sekmīgi un ļauj gaidīt lieliskus rezultātus arī sezonas turpinājumā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: