Izstādes Vivatur laikā Lietuvā mūsu dienvidu kaimiņi aptaujāti par pozitīvo un negatīvo lietuviešu tūristiem ceļojot uz Latviju, informē Kuldīgas Tūrisma attīstības centrs.

Visi eksperti uzsvēra, ka joprojām un jau vairāk nekā piecpadsmit gadus traucē briesmīgie Latvijas autoceļi, pārbraucot Lietuvas-Latvijas robežu. Eksperti atzina, ka pat vislabākais Latvijas tēls šobrīd nespēs pievilināt tūristus, ja Latvijas valdība steidzami neko nemainīs uz lielajiem ceļiem, ne tikai VIA Baltica.

 

Savukārt par Latvijas stiprajām pusēm lietuvieši atzina lielo latviešu tūrisma informācijas materiālu daudzumu lietuviešu valodā. Vairāki eksperti norādīja uz informācijas lielo apjomu, funkcionalitāti un bukletu atraktivitāti. Daži pat minēja, ka atsevišķi uzņēmēji mācās no latviešu tūrisma bukletu krāsām, dizaina, plānojuma.

 

Noskaidrojot vidējo lietuviešu ceļotāju uz Latviju un viņa intereses, kopsavilkumā, var secināt, ka šobrīd lietuviešu tūrists ziemā ļoti labprāt brauc uz Latvijas slēpošanas kalniem, bet vasarā, pirmkārt, uz mežonīgo jūras piekrasti Kurzemē, starp Liepāju un Ventspili, tad vienu dienu pavada Ventspilī un atgriežas caur Kuldīgu, Sabili, Talsiem. Lietuviešiem pietrūkst vienota informatīvā materiāla par Latvijas slēpošanas kalniem, bet viņi par tiem uzzina no draugiem.

 

Foto:f64

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: