Eirovīzijas dziesmu konkursa nacionālajā atlasē jeb "Eirodziesma 2011" finālā vakar tika noskaidrots, ka Latviju starptautiskajā dziesmu konkursā Vācijā pārstāvēs grupa "Musiqq" ar dziesmu "Angel In Disguise".

Apskatiet foto! Noklausies uzvarētāju komentāru!

"Eirodziesmas 2011" finālā piedalījās 11 dziedātāji ar savām izpildītajām dziesmām. Tomēr "Eirodziesma 2011" finālā pirmo vietu un iespēju pārstāvēt Latviju Eirovīzijā ieguva grupa "Musiqq".

Fināla otro vietu ieņēma Lauris Reiniks ar dziesmu "Banjo Laura", bet trešo grupa "Pieneņu vīns" ar dziesmu "You Are".

Eirovīzijas nacionālās atlases finālā arī piedalījās Evija Sloka ar dziesmu "Don’t Stop The Dance", Elīna Krastiņa-Grence ar dziesmu "Look Back At Me Again", Ivo Grīsniņš-Grīslis ar dziesmu "Cinderella" un grupa "The Secretz" ar dziesmu "Summer Night".

Tāpat par tiesībām pārstāvēt Latviju starptautiskajā Eirovīzijā cīnījās Jānis Stībelis un viņa grupa ar dziesmu "Let It Be Me", Oksana Ļepska ar dziesmu "Live On!", grupa "Blitze" ar dziesmu "Hop" un grupa "D-family" ar dziesmu "Daylight".

"Eirodziesmas 2011" finālisti tika izraudzīti no diviem pusfināliem un izaicinājuma kārtas. Katrā pusfināla kārtā piedalījās desmit dziesmas, no kurām piecas kvalificējās finālam - pirmās trīs dziesmas ar augstāko vērtējumu skatītāju telefonbalsojumā, bet nākamās divas dziesmas ar augstāko žūrijas novērtējumu. Savukārt izaicinājuma kārtā piedalījās tās desmit dziesmas, kas pēc abu pusfināla kārtu rezultātiem nebija kvalificējušās finālam. No tām finālam kvalificējās vēl divas dziesmas - vienu no tām noteica televīzijas skatītāju balsojums, bet otru - žūrija.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: