Uz tiesu virzās vērienīgs kriminālprocess, kurā četri kompānijas LUKoil Baltija R darbinieki ilgstošā laika periodā aptīrīja uzņēmuma degvielas uzpildes staciju Ventspilī.

Lietā ir apsūdzēti četri cilvēki, tai skaitā LUKoil Baltija R Ventspils degvielas uzpildes stacijas (DUS) Inženieru ielā nu jau bijušais vadītājs, un vēl trīs Lukoildarbinieki, kuri nebija nodarbināti Ventspilī. Visi četri vīrieši ir apsūdzēti pēc diviem pantiem – par piesavināšanos un par dokumentu viltošanu.

 

Valsts policijas Kurzemes reģionālās pārvaldes Ventspils iecirkņa priekšnieks Didzis Vilemsons informē, ka šī lieta bija ļoti apjomīga, tādēļ izmeklēšana notika ilgi. Apsūdzētajiem kopumā inkriminētas 80 epizodes, respektīvi, pāris gadu laikā 80 reizes no kases ņemta nauda un tikuši viltoti dokumenti, lai slēptu piesavināšanās pēdas. Krāpšanas shēmā tikušas izmantotas arī norēķinu kartes. Taču sīkāk krāpšanā izmantotos līdzekļus un paņēmienus Vilemsons nevēlējās atklāt. Tāpat viņš neatklāja, kādā veidā krāpniecība atklāta, piebilstot, ka liela loma lietas atklāšanā bijusi Ventspils policijas darbiniekiem.

 

Kopumā no Lukoil tās darbinieki piesavinājušies vairāk nekā 20 tūkstošus latu. Tā kā visas naudas piesavināšanās darbības tikušas veiktas Ventspils DUS Inženieru ielā, tad lieta tiks skatīta Ventspils tiesā. Vilemsons atklāj, ka visiem četriem apsūdzētajiem ir piemērots drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar apcietinājumu. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: