Ventspils policijas iecirkņa darbu ekspresintervijā vērtēja Valsts policijas Kurzemes reģionālās pārvaldes priekšniekam Normunds Grūbe.

Kā vērtējat Ventspils iecirkņa darbu pagājušajā gadā?

– Kopumā Ventspils iecirkņa darbu vērtēju labi. Ja skatās uz skaitļiem un procentiem jeb atklāto noziedzīgo nodarījumu skaitu pret reģistrētajiem noziedzīgajiem nodarījumiem, tad Ventspilī ir zemākie rādītāji Kurzemes reģionā, taču Ventspils iecirknī ir savas īpatnības, kas jāņem vērā pie šāda rezultāta. Tajā pašā laikā ir ļoti labi rezultāti par sevišķi smagu un smagu noziegumu atklāšanu, samazinājušās laupīšanas un automašīnu zādzības. Ventspils darba organizāciju būtiski ietekmē daudzās vakances. Ir struktūrvienības, kur cilvēku tūkst, tad nu tiek aizņemti darbinieki no citām struktūrvienībām, bet viņi to darbu tik labi izdarīt nevar. Prioritāri iecirknim novēlu nokomplektēties. Otrā lieta, pie kuras mēs strādājam: lai atlikušās Ventspils iecirkņa struktūrdaļas varētu pārcelties uz Ostas ielu.

Kādas vēl ir problēmas?

– Ir problēmas ar disciplīnu, darba kvalitāti. Protams, pastāv fiziskās robežas, cik cilvēks vispār spēj izdarīt, bet ir visādi. Mana nostāja ir tāda: ja ir darbinieks, tad ir jāstrādā, bet ja ir loderis, no kura nav nekādas jēgas, tad tāds darbinieks vispār nav vajadzīgs. Jāpiekrīt, ka policistiem nav nekāda lielā alga, tomēr arī par tādu algu darbs ir jāpilda godprātīgi un kvalitatīvi. Jāuzlabo disciplīna. Vēl joprojām ir gadījumi, kad inspektors atnāk uz darbu iereibis. Protams, no vadības puses uz to tiek attiecīgi reaģēts.

Kādas ir pozitīvās puses?

– Labā lieta ir tāda, ka Ventspilī uzreiz aiz Talsiem ir otrais lielākais reģistrēto noziedzīgo nodarījumu samazinājums – par 14%. Var paslavēt, ka ir virzieni, kur Ventspils piestrādā vairāk nekā citi iecirkņi. Piemēram, pie nelikumīgas zvejas un makšķerēšanas apkarošanas, jo ventspilniekiem tam ir nepieciešamie tehniskie līdzekļi. Nupat ir veikta iedzīvotāju aptauja par policijas darbu. Varu pateikt, ka Ventspils iecirkņa darbu iedzīvotāji novērtējuši diezgan labi. Taču ir, protams, lietas, kas jāuzlabo.

Vai piekrītat, ka policijas reforma tās darbu ir slikti ietekmējusi?

– Teikt, ka reformu dēļ ir pasliktinājušies darba rezultāti, noteikti nevar. Attiecībā uz tiem pakalpojumiem, kurus iedzīvotāji saņem no policijas, – tajos izmaiņu vispār nav. Ir pagājis pusotrs gads kopš reformas, kā rezultātā varam izvērtēt, kas organizācijā iekšēji vēl būtu uzlabojams. Pie tā pašreiz aktīvi arī tiek strādāts.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: