Igauņu tūristu piesaiste ir viens no galvenajiem mērķiem Ventspils tūrisma informācijas centram.

Igauņi pēc skaita ir trešie tūlīt aiz lietuviešiem un vāciešiem, kuri atstāj savu naudu mūsu pilsētas atpūtas objektos. Tādēļ viņu pievilināšana ir ļoti svarīga.

 

Ventspils tūrisma informācijas centra (TIC) vadītājs Guntars Seilis nupat atgriezies no starptautiskā tūrisma gadatirgus Tourest 2011, kas notika Igaunijā, Tallinā. «Igauņi Ventspili jau pazīst un vairs neprasa, kas mēs esam, bet jautā kas mums būs jauns,» stāsta Seilis. Ventspilnieki prezentēja jauno mazbānīša trasi, planetāriju un observatoriju, kā arī puķu draugu saietu jūlija beigās.

 

Bet pats aktuālākais jautājums no igauņiem bijis, kad plānots atjaunot prāmju satiksmi starp Ventspili un Sāremā salu. Acīmredzot, igauņu presē par to bijis rakstīts. Uz prāmju līnijas plānoto atjaunošanu šī gada vasarā lielas cerības liek arī TIC, jo tajos gados, kad līnija darbojās, igauņu tūristu bija vairāk.

 

Seilis akcentē, ka izstādē ventspilnieki piedalījās kopā ar ERAF atbalstītā projektaViens atvaļinājums – divas valstis sadarbības partneriem no Talsiem un Kuresāres (Sāremā sala). Ziemeļkurzeme un Sāremā sala tika prezentēts kā vienots tūrisma reģions ar atšķirīgu un daudzveidīgu atpūtas piedāvājumu, kas ietver speciāli izstrādātus kopīgus tūrisma maršrutus. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: