Šosvētdien Olimpiskajā centrā Zemgale, Jelgavā, risināsies Latvijas Basketbola līgas (LBL) Zvaigžņu spēle, kurā savā starpā tiksies Austrumu un Ventspils basketbolistu pārstāvētā Rietumu komanda.

Abu komandu sākumsastāvus veidoja basketbola līdzjutēji, kas par saviem elkiem varēja balsot interneta mājaslapās. Tādējādi tika noteikti populārākie spēlētāji, kas sāks Zvaigžņu maču, izejot starta piecniekā. Rietumu komandas sākumsastāvu veido tikai BK Ventspils pārstāvji: Jānis Strēlnieks (6614 balsis), Ingus Bankevics (3736), Rašads Andersons (5408), Artūrs Strēlnieks (3822) un Lauris Blaus (2817), kas aizstās savainoto Sauļu Kuzminsku (4357). Rietumu komandā iekļauts vēl viens mūsu spēlētājs – Vejinmi Efedžuku –, kā arī Ilmārs Bergmanis un Jēkabs Rozītis (Zemgale), Eštons Mičels (Liepājas Lauvas) un Roberts Mednis (BA Turība). Par komandas galveno treneri iecelts Zemgales galvenais treneris Varis Krūmiņš.

Austrumu komandas priekšgalā būs Valmieras galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš. Tās pamatpiecniekā būs četri komandas VEF basketbolisti – Dairis Bertāns (5714 balsis), Sandis Valters (6814), Kristaps Janičenoks (7390) un Kaspars Bērziņš (4936) –, kā arī valmierietis Pāvels Veselovs, kas aizstās arī savainoto Andreju Šeļakovu (3633). Vēl Austrumu vienībā spēlēs Artjoms Parahauskis (VEF), Jānis Kaufmanis (Valmiera), Agnis Čavars, Dereks Viljamss (abi Barons/O!Karte) un Žanis Peiners (Latvijas Universitāte).

LBL Zvaigžņu spēles starplaikos notiks arī slam-dunk un trīspunktu metienu konkursi, kuros startēs arī mūsu basketbolisti. Trīspunktniekus metīs Rašads Andersons un Uģis Pinete, bet slam-dunk konkursā piedalīsies Kārlis Apsītis.

Rietumu pamatcentrs Lauris Blaus Ventas Balsij sacīja, ka Zvaigžņu spēlei vēl nav gatavs, jo vispirms jāaizvada nopietns mačs ar liepājniekiem, tikai tad varēs sākt domāt par izklaidēm Jelgavā. «Zvaigžņu spēlē piedalīšos otru gadu pēc kārtas, arī pagājušogad man bija tāda iespēja spēlēt tajā, jo bija traumēts balsojuma līderis. Protams, šādas spēles ir nepieciešamas, lai vairotu basketbola popularitāti un dotu spēlētājiem iespēju parādīt, uz ko viņi ir spējīgi. Nekādus trikus vai pārsteigumus neesmu vēl izdomājis, domāju, ka tie paši radīsies spēles laikā, vajag tikai mācēt improvizēt.» 

Foto:bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: