Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par Covid-19 dēļ ieviesto ierobežojumu atcelšanu pirts un citiem skaistumkopšanas pakalpojumiem.

Kā iniciatīvas autore norādīta Aija Stepanova. Parakstu vākšana sākta šonakt, un nepilnas diennakts laikā par to savākti vairāk nekā 2800 parakstu. Sākotnēji bija plānots savākt 2000 parakstus un tos iesniegt Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam un Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei.

Idejas autore norāda, ka nepiekrīt valdības lēmumam, ka "pilnīgi visi skaistumkopšanas pakalpojumi būtu Covid-19 infekciju izplatoši, nekontrolējami un nederīgi sabiedrības veselības uzturēšanai un profilaksei, izņemot frizieru pakalpojumus".

"Tieši tāpat kā skaista frizūra vai kopts manikīrs ir svarīgi, lai cilvēks justos labāk, ne mazāk svarīga ir ķermeņa tīrība, pozitīvs garstāvoklis un labs miegs, saglabājot cilvēku ierastos pirts un ķermeņa kopšanas ikdienas rituālus, kas iedarbojas uz cilvēku pozitīvi ne tikai fiziski, bet arī psihoemocionāli," pauda Stepanova, piebilstot, ka, atņemot iespēju tiem cilvēkiem, kuri veselības uzturēšanai regulāri apmeklē individuālus pirts, ķermeņa kopšanas un skaistumkopšanas pakalpojumus un tā rūpējas par savu veselības profilaksi, pasliktināsies šo cilvēku imunitāte un kopējais fiziskais un psihoemocionālais veselības stāvoklis, tādējādi radot papildu draudus vīrusa izplatībai.

Iniciatīvā tiek lūgts grozīt valdības lēmumu par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, izņēmuma statusu piešķirot arī pirtniekiem, SPA speciālistiem, masieriem, kosmētiķiem, manikīra meistariem un citiem skaistumkopšanas speciālistiem, kas nodrošina pakalpojumus individuālās, nošķirtās pakalpojumu sniegšanas vietās pēc principa "1+1" vai "1+1 mājsaimniecība", ievērojot normatīvajos aktos noteiktos drošības, higiēnas un dezinfekcijas prasības. Tāpat valdība tiek aicināta izskatīt un ieviest arī piecus veselības veicināšanas pasākumus (priekšlikumus) sabiedrības kopējā fiziskā un psihoemocionālā stāvokļa uzlabošanai.

Idejas autore uzskata, ka valdības lēmums nelabvēlīgi ietekmēs to sabiedrības daļu, kas regulāri apmeklē pirtniekus, masierus un citus ķermeņa kopšanas speciālistus, lai palīdzētu savam organismam cīnīties pret vīrusiem, bezmiegu un stresu, ko rada apkārtējā vide. Tāpat, viņasprāt, lēmums ir netaisnīgs un nevienlīdzīgs attiecībā pret tādām individuālām skaistumkopšanas nozarēm, kas tiešā veidā rūpējas par cilvēku veselības profilaksi un labsajūtas uzturēšanu veselīgā normā - individuāli praktizējošiem pirtniekiem, masieriem, kosmētiķiem un citiem skaistumkopšanas speciālistiem, kuriem tas ir vienīgais ienākumu avots.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -10
    Latvija pāri visām! 10.11.2020, 14:30:53

    Malači!
    Ir jāiestājas PRET korumpētās kariņu&viņķeļu&co kliķes uzspiestiem aizliegumiem.

  • -3
    Margrieta666 10.11.2020, 16:42:57

    Individuāli praktizējošiem pirtniekiem, masieriem, kosmētiķiem un citiem skaistumkopšanas speciālistiem, kuriem tas ir vienīgais ienākumu avots-izmaksāt dīkstāves pabalstus,nevis atļaut darboties!

  • -5
    peace 10.11.2020, 17:02:14

    Tas jau arī tiks darīts. Darboties nevar atļaut. Problēma ir tajā, ka liela daļa šitie pašnodarbinātie visu saņem un maksā skaidrā naudā ne kapeiku neiemaksājot valsts budžetā - a vot tad kad ir dir*ā un darba nav tad sāk valstij lūgties naudiņu. Tad kad strādā, tad arī kārtīgi visu nomaksā un tad arī vari prasīt

  • -6
    Latvija pāri visām! 10.11.2020, 18:19:37

    Atļaut darboties visiem!
    Pieņemt likumu,
    kas aizliedz c-19 aizliegumus!

  • -5
    Latvija pāri visām! 10.11.2020, 18:21:37

    Un pietiek lietot liekulīgo un melīgo jēdzienu 'ierobežojumi',
    jo runa iet par AIZLIEGUMU!

  • -1
    Nobody 11.11.2020, 01:56:51

    Manikīru un pakaļu nomazgāt, un frizūru intīmā vietā jau nu katram pašam jāmāk.
    Tāda tizla mode sievietēm un tiem plastmasas dārgajiem kaitīgajiem nagiem. Tie nebūt nav higiēniski. Kopti nagi ir citādi. Fifām galvā sakāpis.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: