Ventspils p/i “Komunālā pārvalde” informē, ka, līdz 16. novembrim ieskaitot, iedzīvotāji kam īpašumā ir pieguļošā teritorija, var pieteikt rudens lapu maisus izvešanai pa tālr. 63624269.

Šogad koku lapu maisu izvešanas atbalsta aktivitātē ir pieteikti jau vairāk nekā 10000 lapu maisi. Gluži kā pērn, diemžēl arī šī gada lapu vākšanas akcijas laikā lapu maisos tika atrasti dažādi sadzīves un dārza atkritumi.

Lapas bez maksas var nodot tikai fiziskas personas, kam pieguļošās teritorijas īpašumā atrodas koki. Iedzīvotājiem, kuriem īpašumā nav pieguļošās teritorijas, bet vēlas nodot lapu maisus, tad to var izdarīt bez maksas (fiziskas personas), šķiroto atkritumu savākšanas laukumos - Jēkaba ielā 47 un Siguldas iela 8a katru dienu plkst. 10 - 19, izņemot pirmdienas.

Savukārt juridiskām personām par šādu pakalpojumu jāslēdz līgums ar kādu no uzņēmējiem, piemēram, SIA “Spradzeļi”, SIA “Ganry” vai Ventozols.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -2
    .Ventspilniece.lv 11.11.2020, 19:59:16

    Vai tad lapām atļauts birt tikai vēl 1 nedēļu?

  • 0
    Nobody 12.11.2020, 22:11:10

    Tā ir kādu personu biznesa lobēšana-
    piespiež "bez maksas" atdot šo vērtību, kura, pārtopot , kļūst par augsnes bagātību. Fuj. Turklāt pilsētvidē tā ir tik nepieciešama.
    Tāds lapu savākts maiss bez piejaukumiem maksā naudu!
    Tas ir kā vistu fermai atļautu bez maksas nodot vistu olas.

  • -1
    reku 13.11.2020, 05:22:26

    Bet ko tad darīt?
    Daudzi ir par slinkiem,lai savā dārza stūrī veidotu komposta kaudzi.Un citiem tas komposts nav vajadzīgs,tie labāk par naudu nopērk gatavu...
    Pirkt par savu naudu maisiem tehnisko sāli un kaisīt uz tām grābjamām lapām,lai samaitātu tās tālākai izmantošanai?Arī nav prāta darbs,par dāŗgu.

  • -2
    yolo 13.11.2020, 08:29:24

    Gudrie domātāji... paši esat vākuši tās lapas? Ap māju ja ir divas trīs liepas, tad to lapu vienā brīdī ir nenormāli daudz.

  • -7
    Katja 13.11.2020, 14:57:29

    Jūs saprotat, ko jūs šobrīd runājat!? Piespiež nodot bez maksas!? Un salīdzinājums ar vistu fermu - vai tiešām mums aug koki, lai rudenī lapas kristu uz zemes un mēs tās varētu krāt!? Vai tomēr tie mums ir, lai dotu ēnu, skābekli, skaistu ainavu utt.? Un šī lapu krišana ir vairāk tāds papildus process..? Aicinātu jūs domāt līdzi tam, ko rakstāt un nepamatoti neapvainot citus!

  • 0
    Nobody 14.11.2020, 03:52:54

    Saprotu gan, Karīna. Pate muļķe!O
    Es nerunāju par vākšanu, bet gan par aizvešanu .
    Tu pamācies un palasi kā rodas augsne, kā aug koki. Ja neesi sapratusi dabā, tad nākas lasīt grāmatas. Tas gan nav tas pats, nez kā grāmatās aprakstītu bietes vai kolrābja izskatu...
    Labi, ka LVMežos to vēl nav izdomājuši- lapas vākt.
    TO REKU: par tehnisko sāli neviens nerunā, bet iestāsta mums, ka ziemā kaisa sāls-smilts maisījumu. Sāls tā nav parasta, un noskaidrot tā sastāvu pie tirgotājiem Latvijā man neizdevās.

  • 0
    Partijas Biedrs 14.11.2020, 17:54:36

    Tie,kuriem tā sauktajā pieguļošajā (lasi-pašaldībai piederošajā) teritorijā aug koki,drīzāk vrētu tās lapas nogrābt uz ielas brauktuves,kas arī pieder tai pašai pašvaldībai.Pirms uzkopšanas mašīnas kursēšanas tas būtu labs risinājums,lai savāc ar technikas plīdzību.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: