Igaunijas Sāremā pašvaldība izsludinājusi starptautisku konkursu, lai izraudzītos prāmju satiksmes operatoru maršrutā starp Mentu ostu Sāmsalā un Ventspili.

Operatoram turpmāko trīs gadu laikā no 1. jūnija līdz 31. augustam jānodrošina šai maršrutā vismaz divi reisi nedēļā abos virzienos ar prāmi, kas var pārvadāt gan pasažierus, gam transportlīdzekļus. Konkrētāki pārvadājumu apjomi un citi noteikumi tiks apspriesti sarunās iepirkuma procesa gaitā.

Pieteikumi jāiesniedz līdz 4. decembrim.

Kā norādījis Sāremā pašvaldības mērs Miks Tuisks, Sāmsalu iecienījuši tūristi gan no pārējās Igaunijas, gan kaimiņvalstīm, taču nav regulāras starptautiskas satiksmes, kas lieti noderētu gan uzņēmējiem, gan tūristiem.

No 2006. līdz 2008. gadam prāmju satiksmi starp Mentu ostu Sāremā un Ventspili nodrošināja Igaunijas privātās kompānijas "Saaremaa Laevakompanii" meitasuzņēmums "SSC Ferries" ar prāmi "Scania".

Šai laikā prāmis pārvadāja kopumā 60 000 pasažieru un aptuveni 14 000 transportlīdzekļu. Divas trešdaļas pasažieru bija ārvalstu tūristi, un biļetes maksāja 360 līdz 420 Igaunijas kronas (23 līdz 27 eiro) atkarībā no sezonas, bet par transportlīdzekļa pārvadāšanu bija jāmaksā 28 līdz 38 eiro. Sākoties krīzei, uzņēmums līniju slēdza.

Pērn konkurss par prāmju satiksmes nodrošināšanu starp Sāmsalu un Ventspili beidzās bez rezultātierm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: