SIA «Ventspils nafta» termināls teritorijā, 22. oktobrī tika rīkotas civilās aizsardzības mācības. To mērķis bija pārbaudīt iesaistīto gatavību rīkoties izveidotās civilās aizsardzības sistēmas ietvaros, pārbaudīt sadarbību starp iesaistītajām institūcijām un pilnveidot Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigādes Ventspils daļas personāla praktiskās iemaņas naftas produktu noplūdes likvidēšanā naftas produktu uzņēmumos.

Mācību scenārijs paredzēja, ka uzņēmuma administrācijas ēkā izceļas ugunsgrēks, kā arī vienā no rezervuāriem notiek naftas produktu noplūde un, cenšoties to likvidēt, cieš divi cilvēki. Informācija par notiekošajām mācībām tika paziņota portālā ventasbalss.lv, kā arī sociālajos tīklos, bet, kā jau nereti gadās šādos gadījumos, ne vienmēr cilvēki pievērš uzmanību ziņām un, nepārliecinājušies par notiekošo, ceļ trauksmi. Tā notika arī šajā gadījumā.

Kāda ventspilniece ceturtdienas rītā savā Facebook kontā publicēja ziņu: «MĀCĪBAS, MĀCĪBAS, MĀCĪBAS. Šodien SIA «Ventspils nafta» termināls nelaimes gadījumā gājis bojā viens darbinieks un viens guvis ļoti smagas traumas. Viens no tiem ir drošības speciālists. Grūti saprast, kas tur ar drošību notiek!!!» Jāpiezīmē, ka sociālajā vietnē Facebook ar šo ierakstu pusdienas laikā jau bija dalījušies gandrīz 20 cilvēku, kas apliecina iedzīvotāju neziņu.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Prevencijas un sabiedrības informēšanas nodaļas vecākā inspektore Kurzemes reģionā Anete Strazdiņa Ventas Balsij sacīja, ka teritorijā notiek mācības atbilstoši scenārijam un reāls nelaimes gadījums nav noticis. Sazinoties arī ar SIA «Ventspils nafta» termināls ģenerāldirektoru Janu Viljemu Botsu, kurš apliecināja VUGD sacīto – reāls nelaimes gadījums teritorijā nav noticis un mācības norit atbilstoši ieplānotajam scenārijam, uzsverot, ka šādas apmācības notiek regulāri, lai maksimāli nodrošinātu gan VNT darbinieku, gan sadarbības partneru gatavību krīzes situācijām.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -1
    reku 22.10.2020, 16:36:05

    Riktīga aita tā ventspilniece.

  • 0
    Guantanamo 22.10.2020, 17:19:29

    Ta ari veidojas puse no zinu satura, balstits uz kaut kadiem ar shizofreniju sirgstoshiem autoriem

  • -1
    Pilsēta 22.10.2020, 18:48:49

    Man ļoti patīk kā masu mēdiji kārtējo reizi reaģē uz neadekvāta cilvēka "bļaušanu" internetā. Bet, kad raksta par nopietnām sociālām problēmām kuras tiešām skar apkārtējos cilvēkus visi klusē.

  • -1
    A.L. 23.10.2020, 16:45:13

    Vārdu, uzvārdu studijā!

  • 0
    KRX 26.10.2020, 09:39:40

    Lūk, perfekts apliecinājums, kādā infotelpā dzīvo nelatviski domājošie, bet šeit dzīvojošie līdzpilsoņi. Mācības bija izziņotas vietējā medijā.
    No otras puses - varbūt mūsu šis vietējais medijs varētu sākt nodarboties vairāk ar plašākas sabiedrības aptveršanu un domātu par informācijas piegādi gala patērētājam, nevis nodarboties tikai ar pašvaldības iestāžu pamatdarbības reklāmrakstiem.

  • 0
    yolo 26.10.2020, 10:26:23

    Nu šis ir labs piemērs mūsu sashēmotajai pilsētai. Normāliem mēdijiem galvenais ienākumu avots ir reklāma un ienākumi no tirdzniecības. Šeit tētis ieliek mutē tik cik vajag. Nav nepieciešamības meklēt auditoriju, jo ienākumi no tā nemainās

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: