No 24. oktobra līdz 1. novembrim norisināsies ''Krievu kultūras dienas Ventspilī''. Pasākumu galvenais mērķis ir atklāt daudzveidību krievu kultūrā, sniegt iespēju ventspilniekiem tikties klātienē ar krievu kultūras personībām.

Kultūras dienas tiks atklātas sestdien, 24. oktobrī, plkst. 15 Pārventas bibliotēkā, kur interesenti aicināti uz sarunu vakaru ar Latvijas Puškina biedrības līdzpriekšsēdētāju, grāmatas ''Pokrovas kapsēta. Slava un aizmirstība'' sastādītāju Svetlanu Vidjakinu. Divdesmitais gadsimts bez žēlastības iznīcināja un sadedzināja daudzas savstarpējās saiknes, satricināja cilvēces kultūras atmiņu. Kapsētu izpostīšana ir kļuvusi par vienu no mūsu laika bēdīgajām zīmēm. Svetlana Vidjakina cer šīs tikšanās laikā apmeklētājos pamodināt interesi par savām saknēm un tradīcijām. Programmā paredzēta arī krievu klasiķu un mūsdienu autoru proza un dzeja.

26. oktobrī plkst. 19 Pārventas bibliotēkā tikšanās ar aktieri, televīzijas un radio raidījumu vadītāju Juriju Kušpelo. Mākslinieks, kurš pabijis uz profesionālo teātru skatuvēm gan Latvijā, gan Krievijā, savā programmā ''Labvakar!'' paredzējis dzejas un prozas lasījumus, sākot no Puškina, Ļermontova un Sudraba laikmeta meistariem līdz mūsu laikabiedriem. Prozā skanēs Tolstova, Cipkina un citu autoru darbi. Jurijs Kušpelo stāstīs par pieklājīgām uzrunu formām krievu valodā kā pagājušajos gadsimtos, tā mūsdienās. Paredzēti dzīvespriecīgi un asprātīgi stāsti no personīgās, teātra vietējo un ārzemju turneju dzīves, kā arī televīzijas aizkulisēm.

Noslēdzot ''Krievu kultūras dienas Ventspilī, 1. novembrī plkst. 14 Kultūras centrā interesenti aicināti uz apvienības ''Classic Duet'' koncertprogrammu. Vokālais duets - Larisa Ļutjko, Gaļina Poļakova un koncertmeistare Tatjana Černova, sniegs plašu un daudzveidīgu muzikālo baudījumu. Programmā krievu klasiķu operu ārijas, senās romances, populārie tango, kā arī dziesmas no filmām.

Visos pasākumos apmeklējums uzrādot ieejas karti. Bezmaksas ieejas karti uz ''Classic Duet'' koncertu var saņemt Ventspils Kultūras centra kasē.

Lasi vēl

Komentāri (6)

  • -3
    Nah Nahs XIII 23.10.2020, 11:37:32

    "Ar garmošku un sēmuškām
    Tie atnesa mums kultūru..."

  • -18
    Latvija pāri visām! 23.10.2020, 12:27:04

    Kkādā mērā mūsu kultūru jau arī veicināja.
    Nevajag aizmirst ka latviešu nacionālā atmoda notika Krievijas Impērijas sastāvā.

  • -2
    herberts 25.10.2020, 01:13:47

    Ko tu neteiksi,....krievu kultūras die....Kas to būtu domājis ka viņiem ir arī tāda...

  • -2
    Meistars. 25.10.2020, 08:51:03

    Krievu duņkas...

  • 0
    LV 25.10.2020, 09:53:35

    Skatos pasākumu vada un organizē Ebreji.
    Tad drīzāk Ebreju kultūras dienā.

  • -1
    Nah Nahs XIII 25.10.2020, 15:00:10

    Precīzāk būtu-krievžīdi.
    To saknes meklējamas hazāru kaganātā...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: