Pabeigti būvdarbi uz autoceļa Ventspils-Kuldīga-Saldus (P108) posmā no Ventspils līdz pagriezienam uz Zirām, informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" Komunikācijas daļā.

Šajā posmā vietām pilnībā nomainīti ceļa segas pamata slāņi, bet vietām tie pastiprināti. Segumu veido divas kārtas asfalta. Ceļam uzlabota arī ūdens novades sistēma un atjaunotas sabiedriskā transporta pieturvietas. Posms pārbūvēts ar Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansējumu.

Savukārt valsts budžeta papildu piešķirto 75 miljonu eiro ietvaros atjaunots segums uz vairākiem reģionālo autoceļu posmiem. Būvdarbu laikā veikts iesēdumu remonts, profila labošana, virsmas apstrāde vai asfalta virskārtas ieklāšana, ūdens novades sistēmas sakārtošana, autobusu pieturvietu atjaunošana, kā arī citi darbi.

Seguma atjaunošanas darbi veikti uz autoceļa Ape (Vidzemes šoseja)-Igaunijas robeža (P19) posmos no Vidzemes šosejas līdz Apei un no Apes līdz Igaunijas robežai, kā arī uz autoceļa Smiltene-Velēna-Gulbene (P27) posmā no Vidzemes šosejas līdz Ūdrupei. Tāpat seguma atjaunošanas darbi veikti uz autoceļa Rīgas HES-Jaunjelgava (P85) posmā no Daugmales līdz pagriezienam uz Līčupēm un uz autoceļa Dobele-Bauska (P103) posmā no Elejas līdz Sesavai.

Uz autoceļiem Rīgas HES-Jaunjelgava (P85) un Ventspils-Kuldīga-Saldus (P108) remonta posmos vēl palicis ātruma ierobežojums 70 kilometri stundā līdz saķeres koeficienta mērījumu veikšanai, citur satiksmes ierobežojumi ir atcelti.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    we 13.10.2020, 13:26:56

    satiksmes drosiba ir uzlabota, tagad cilvēkiem pa neapgaismotu šosejas malu jaiet tālāk uz pieturiņām. lielisks risinājums.

  • 0
    Bruns Svilis 13.10.2020, 13:29:31

    no viena grāvja- otrā. Bet nu vismaz mašīnas ritošō nelauzīs.

  • 0
    .Ventspilniece.lv 13.10.2020, 16:53:25

    Virsraksts gan nav īsti pareizs.No Ventspils līdz pagriezienam uz Zirām-kā tālāk tekstā,vai vēl precīzāk-līdz Speķkrogam.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: