"Optibet" Latvijas futbola virslīgā sestdien 22. kārtas spēlē uzvaru viesos izcīnīja "Ventspils" futbolisti, kas Jūrmalā, pateicoties diviem Jevgeņija Kozlova gūtajiem vārtiem svinēja uzvaru pār Jūrmalas "Spartaku" un nostiprinājās virslīgas ceturtajā vietā.

Spēlē par ceturto vietu turnīra tabulā Jūrmalas "Spartaks" Slokas stadionā ar 1:2 (1:1) piekāpās "Ventspilij".

Mačs Jūrmalā sākās "vētraini". 14. minūtē vārtus guva Kaspars Svārups, taču viņš bija aizmugurē, vārtus neieskaitot. Trīs minūtes vēlāk pēc Svārupa asprātīgas piespēles ar papēdi atpakaļ mājinieku soda laukumā ar kreiso kāju no teicamas pozīcijas pāri vārtiem sita Jevgeņijs Kozlovs.

Toties minūti vēlāk līdzīgā situācijā jau pie viesu vārtiem atlēkušo bumbu no vārtsarga laukuma līnijas ar kreiso kāju vārtos trieca bijušais ventspilnieks Nauris Bulvītis. Bumba vispirms skāra pārliktni, tad ielidoja vārtos - 1:0.

Savukārt abu puslaiku noslēgumā izcēlās Kozlovs. Viņš guva vārtus 41. un 83. minūtē, "Spartakam" iesisto vārtu skaitu šosezon palielinot līdz pieciem, bet virslīgas sezonā - līdz deviņiem, paceļoties uz dalītu piekto vietu līgas snaiperu sarakstā.

Abas komandas kopā šajā mačā nopelnīja septiņas dzeltenās kartītes, mājiniekiem iekasējot par vienu vairāk

Jūrmalnieki virslīgā bez uzvarām pirms sestdienas cīņas bija bijuši vairāk nekā pusotru mēnesi, piecos mačos ciešot trīs zaudējumus un divreiz cīnoties neizšķirti. "Spartaks" pēdējās divās spēlēs minimāli zaudējusi abiem flagmaņiem no Rīgas (1:2).

Turpretī "Ventspils" bija četru bezzaudējumu sērijā, pēdējā mēnesī zaudējot punktus tikai pret vadošajām trim komandām. Iepriekšējā mačā spēles nogalē pret "Valmieru" tika gūti vārti, bet prieki bija īsi, jo vidzemnieki ātri atbildēja ar to pašu, un cīņa noslēdzās neizšķirti.

Sakrāto brīdinājumu dēļ Kurzemes klubam nevarēja palīdzēt Giorgi Mčedlišvili.

Pirmajā aplī ar 3:1 uzvarēja "Ventspils", bet otrajā mačā noslēdzās neizšķirti 1:1. Trīs no četriem ventspilnieku vārtiem šajās spēlēs bija guvis bijušais jūrmalnieks Jevgeņijs Kozlovs.

Pēc salīdzinoši mierīgāka spēles ritējuma turpinājumā 41. minūtē pretuzbrukumā Kozlovs rezultātu izlīdzināja. Teicama piespēle no laukuma vidus Krisa Marlona Ondonga-Mbā izpildījumā ļāva izskriet krievu leģionāram divvientulībā ar viesu vārtsargu Konstantīnu Mahnovski, eleganti pārmetot bumbu viņam pāri - 1:1.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -1
    Latvija pāri visām! 19.10.2020, 15:30:08

    Gribētos jau lai vismaz līdz UEFA naudiņai klubs tiek.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: