Šonedēļ Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa Kārtības policijas nodaļas amatpersonas apsekoja vairākas tirdzniecības Ventspilī ar mērķi pārbaudīt, vai pārdevēji un veikalu vadītāji ievēro aizliegumu pārdot alkoholiskos dzērienus nepilngadīgajām personām.

Kopumā tika pārbaudītas piecas vietas, kurās var iegādāties alkoholu un pārkāpumi tika konstatēti trīs vietās Ventspilī, kur pārdevējas nepārliecinājās par jaunieša vecumu un pārdeva viņam alkoholisko dzērienu. Pārējās divās vietās pārdevējas par jaunieša vecumu pārliecinājās, līdz ar to kontrolpirkums nenotika. Valsts policijā par konstatētajiem pārkāpumiem ir uzsākti procesi administratīvā pārkāpuma lietā.

Saskaņā ar Alkoholisko dzērienu aprites likumu, alkoholiskos dzērienus aizliegts pārdot personām, kuras ir jaunākas par 18 gadiem, un šīs personas nedrīkst tos iegādāties. Lai pārliecinātos par personas vecumu, mazumtirgotāja pienākums ir pieprasīt, lai persona uzrāda personu apliecinošu dokumentu. Tāpat alkoholiskos dzērienus aizliegts pārdot personām, par kuru vecumu mazumtirgotājam ir pamatotas šaubas un kuras pēc mazumtirgotāja pieprasījuma neuzrāda personu apliecinošu dokumentu, kas apliecina šo personu vecumu. Par alkoholisko dzērienu pārdošanu personām, kuras ir jaunākas par 18 gadiem, piemēro naudas sodu juridiskās personas darbiniekam - pārdevējam - no 280 - 700 eiro, bet juridiskajai personai - no 700 līdz 7100 eiro.

Valsts policija kontrolpirkumus veic pēc savas iniciatīvas, taču nereti pēc iedzīvotāju sniegtās informācijas par to, ka kādā konkrētā veikalā pie konkrēta pārdevēja nepilngadīgie bez problēmām var iegādāties alkoholiskos, enerģijas dzērienus vai tabakas izstrādājumus. Valsts policija izsaka pateicību iedzīvotājiem par iesaistīšanos un aicina ziņot par šiem pārkāpumiem arī turpmāk.

Šādas pārbaudes tiek rīkotas regulāri un tiks rīkotas arī turpmāk.

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • -3
    Eeeeeeeeee 09.10.2020, 10:11:45

    Vairāk derētu uztraukties vecākiem, ka jaunieši meklē iespēju piedzerties un apreibināties. :)

  • -4
    .Panzerfaust 60 09.10.2020, 10:51:59

    Vai tie menti,padlas,vismaz jauniešiem samaksāja par piedalīšanos šādā kontrolpirkumā?
    Un jaunie jau tagad izlepuši,viņiem padod visādus kokteilīšus un sidriņus,būtu pirkuši dzeramo odekolonu vai kosmētisko spirtu,tur neviens dokumentus neprasīs!

  • -3
    Jeska 09.10.2020, 11:09:54

    Konkrēti, kādos veikalos ? Vai tas ir valsts noslēpums?

  • -12
    Latvija pāri visām! 09.10.2020, 15:49:32

    Tādi jaunieši jau no jaunām dienām apgūst provokāciju un stučīšanas "mākslu"...

  • -2
    Larijs Kukarans 09.10.2020, 17:36:17

    Nezinu,vai jums taisnība,domāju,ka paši viņi (jaunie) sūdus sataisījuši un policaji viņus šantažē šādi.Mēs savā laika vienkarši darījām,paprasījām kādam vecim,lai nopērk,pašiem dzeramais un pardēvējai miers,un visi apmierināti:)

  • -2
    некто 09.10.2020, 17:54:03

    BET! Bet tas vispār ir likumīgi ka paši policisti šūt tos jauniešus lai tie veikala mēģina pirkt alkoholiskās dzērienus ? Iznāk ta ka tie policisti arī ir vainīgi ?!

  • -2
    sūds 10.10.2020, 06:00:09

    "Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa Kārtības policijas nodaļas"

    Vai gadījumā valsts iekārtu amatu nosaukumi nav sākuši palikt pārāk............ Nu..... Jūs sapratāt, cerams.

  • -1
    Olegs - Valdis Golovčiks 11.10.2020, 20:32:10

    Kaadas shausmas ! Nepilngadiigajiem ir vairaak tiesiibu,nekaa pienaakumu...Vinji jau shnjaucas, ,,elpo,, ,piipee visu ko...Un juus ,,puritaanji,,shausminaties,ka nepilngadiigais iedzeeris glaazi alus ? ...Liekulji

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: