Ar mērķi mazināt Covid-19 izplatību Latvijā, no 16. jūlija stingrāk kontrolēs ieceļotājus Latvijā, tostarp netiks pieņemti un izskatīti ilgtermiņa "D kategorijas" vīzu pieteikumi, kā arī pašizolācijas nosacījuma pārkāpšanas gadījumā personai varēs anulēt termiņuzturēšanās atļauju vai vīzu.

Ministru kabinets pieņēma vairākus lēmumus, lai efektīvāk apkopotu informāciju gan par Latvijā ieceļojušajiem Latvijas iedzīvotājiem, gan ārvalstniekiem, tādējādi uzlabojot iespēju policijai pārbaudīt pašizolācijas ievērošanu un Slimību profilakses un kontroles centram (SPKC) izsekot Covid-19 infekcijas izplatībai. Tāpat ir samazināta nepieciešamība trešo valstu valstspiederīgajiem ierasties Latvijā vīzu un uzturēšanās atļauju kārtošanai.

Visiem starptautisko pārvadājumu pasažieriem pirms ieceļošanas Latvijā būs jāiesniedz pārvadātājam aizpildīta anketa, norādot pēdējo 14 dienu laikā apmeklētās valstis, kontaktinformāciju un izvēlēto adresi, kur paredzēts aizvadīt divu nedēļu pašizolācijas laiku, kā arī apliecinot, ka ievēros valstī noteiktos epidemioloģiskās drošība pasākumus.

Informācija par pasažieriem, kuri ir bijuši Covid-19 plaši skartās valstīs, tiks nodota Valsts policijai pašizolācijas kontrolei, bet par pārējiem pasažieriem - SPKC, lai nepieciešamības gadījumā operatīvi apzinātu iespējamās kontaktpersonas. No pasažieriem iegūtie dati tiks glabāti 14 dienas epidemioloģiskās izmeklēšanas vajadzībām un pēc tam tiks dzēsti.

Sākotnēji anketas būs papīra formā līdz tiks izveidota elektroniska ieceļotāju reģistrācijas sistēma. Ministru kabinets ir uzdevis tās izstrādi koordinēt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai. Sistēmas izveidošana varētu prasīt divas līdz trīs nedēļas.

Lai samazinātu Covid-19 infekcijas ievešanu no trešajām valstīm, valdības apstiprinātie grozījumi noteikumos paredz, ka netiks pieņemti un izskatīti ilgtermiņa "D kategorijas" vīzu pieteikumi no iedzīvotājiem valstīs, kurās 14 dienu kopējais jauno Covid-19 inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju ir 16 vai vairāk. Līdz 16. jūlijam, saņemtie vīzu pieteikumi tiks izskatīti ierastajā kārtībā.

Valdībā pieņemtie grozījumi Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā paredz līdz šā gada 31. decembrim pagarināt lēmumus par uzturēšanās atļaujas piešķiršanu, mainot līdzšinējo kārtību, ka uzturēšanās atļauja jāsaņem trīs mēnešu laikā.

Savukārt lēmuma pieņemšanai par uzturēšanās atļaujas pagarinājumu, Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde, vērtējot, vai persona nepieciešamo laiku ir uzturējusies Latvijā, laika posmā no šā gada 12. marta līdz 31. decembrim prombūtni uzskatīs par attaisnotu. Līdz ar to trešo valstu pilsoņiem nav jāieceļo Latvijā, lai izpildītu termiņuzturēšanās atļaujas saglabāšanai noteikto prasību uzturēties Latvijā.

Gan termiņuzturēšanās atļaujas, gan vīzas būs iespējams saņemt Latvijas vēstniecībās un citās pārstāvniecībās ārvalstīs, neierodoties Latvijā. Tās tiks izsniegtas tikai tad, kad saņemšanas valstī infekcijas izplatība būs samazinājusies zem 16 jauniem gadījumiem uz 100 000 cilvēku.

Pašizolācijas, epidemioloģiskas drošības pasākumu un citu Latvijas likumu neievērošanas gadījumā termiņuzturēšanās atļaujas un ilgtermiņa vīzas var tikt anulētas.

"Ņemot vērā, ka nozīmīga daļa Covid-19 inficēšanās gadījumu ir saistīti ar ārvalstu braucieniem, nepieciešams kritiski izvērtēt nepieciešamību izbraukt no Latvijas. Savukārt pēc ierašanās Latvijā no valstīm, kurās 14 dienu kopējais jauno Covid-19 gadījumu skaits ir 16 vai vairāk, ikvienam stingri jāievēro pašizolācija," uzsvēra Valsts kancelejā.

Lasi vēl

Komentāri (16)

  • -14
    Beshenij Karasj 20.07.2020, 14:49:01

    Ha ha un velreiz ha! Kur tik nav būts,bet lai sēdētu kā tāds suns ķēdē???Fuck jūsu ieteikumus un ierobežojumus!Nupat biju divās valstīs no saraksta ( un ne es 1 ) bet neviens nav iegrāmatots jo bijām itkā Lietuvā tikai-hahaha!

  • -2
    arcus 20.07.2020, 16:23:58

    Atvaino, bet kas galvā slimi, tie esot imūni pret covid! Tā ka droši uz priekšu!!!

  • 0
    Lielais Kretīns 20.07.2020, 18:13:40

    Dabiskā atlase

  • 0
    krustmateflorence 20.07.2020, 15:13:51

    vajag pastiprināti kontrolēt visus iebraucējus, arī tos , kuri šeit iebrauc ar fūrēm un treileriem.
    pilnas piejūras kāpas ar vīrusa nēsātājiem, kā man stāstīja,tad tur tie iebraucēji nevien sauļojas, bet arī ēd,dzer ,šķauda un ... , bet baciļi paliek.
    ko darīt ?

  • -15
    Latvija pāri visām! 20.07.2020, 15:41:00

    Notestējuši vairāk par 180000 iedzīvotāju, t.i. katru astoto iedzīvotāju, un sda nieku no tā izspieduši, turpina savu totalitārisma mēslu.
    Nākamajās vēlēšanās varētu uzvarēt jauna partija, kas vienkārši apsolītu atstāt cilvēkus mierā.
    Varam iedomāties, kā esošie biznesu uztaisījuši, mēģinās atkal ar demagoģiju iestāstīt lohiem, ka viņi ar saviem aizliegumiem esot bijuši baigie "glābēji", nevis ka korona vīruss ir bijis sds un mūsu imunitāte pret to pietiekama.

  • -9
    Latvija pāri visām! 20.07.2020, 18:21:08

    arcus, sds ir tavs kovids, nevis nopietns vīruss. Tāpēc arī tas viss ož pēc sasodītas sazvērestības.

  • 0
    Nif nifs 20.07.2020, 22:49:15

    Mums jāpriecājas, ka pie mums tas vīruss nav nekas nopietns. Bet gluži sazvērestība vien arī nav. Tur, kur ir, ir pa nopietnam. Man stāstīja, ka "sds" tas ir tad, ja netiek līdz plaušām. Ja kam tas "sds" tiekot plaušās, tie praktiski neizdzīvojot. Šī infa nāk no citas valsts medicīnas darbinieka, kas redzējis to visu realitātē. Starp citu, Kurzemniek, tu taču sevi pozicionē kā ticīgo. Kā tad ar Vārdu? Piemēram šo: "Neturiet par sazvērestību visu to, ko šī tauta tā sauc..." sameklē un izlasi tālāk pats, būs derīgi.

  • -7
    Latvija pāri visām! 21.07.2020, 00:19:17

    Turpinājums ir - "nebīstieties no tā, no kā šī tauta bīstas, un neturiet to par kaut ko šausmīgu."
    Gluži kā naglai uz galvas par šobrīd notiekošo, vai ne:)
    Gluži sazvērestība tā nav, noteikti.
    Tā ir sazvērestība uz reāla koronovīrusa fona. Koronovīruss ar tiek uzpiārots un pasniegts bez maz kā mēris.
    Liekulīgi (salīdzinot ar varas pofigismu attiecībā uz daudzām citām slimībām) to apkarojot, tiek pakāpeniski atņemtas brīvības, ieviesta totālā kontrole, varai manipulējot ar neadekvatiem, pretrunīgiem, neloģiskiem un absurdiem aizliegumiem, masu medijiem uzturot paniku, cilvēki tiek dezorientēti.
    Internetā var atrast visādus stāstus. Visu iepazīstam salīdzinājumā. Šis korona vīruss ir nieka sds salīdzinājumā ar sirds un asinsvadu, vēža u.c.slimībām. Kur slimnieku tuvinieki izmisīgi vāc ziedojumus ārstēšanai, tiek valsts iepirktas draņķi vēža ārstēšanai, bet te pēkšņi vara tādā saasinātā ekstāzē "cīnās" pret absolūti ne letālāko slimību. Kas cits tas ir, ja ne sazvērestība?

  • -3
    Beshenij Karasj 21.07.2020, 06:53:25

    Nif Nif...Tev stāstīja,tas ir kā 1 tante teica jeb kā mūsu pagsidām vēl nesistā valdība sludina.Piedod.Esmu pabijis kopš šīs sūda afēras sākuma daudzās valstīs,arī riskantajās.NEVIENS un NEKUR nav to mēslu redzējis-vien dzirdējis.Pat Itālis 1 teica-jā,mirstam..,bet kā viņš saka nemirs ja ieslēgts 4 sienās nedēļām kož pusnogatavinātu vīnu?)))Nu nav tur taj covidā nekā tāda par ko mums smadzenes drāž!Vot visu ierobežojumu sekas gan vēlilgi liks sevi manīt un paraus tūkstošus uz Viņpasauli!

  • -1
    arcus 21.07.2020, 07:25:44

    Smadzenēs drāzt var tos, kuriem tās ir! Neuztraucies, tev tas nedraud! iemācies sakarīgi un pieklājīgi izteikt kaut vienu savu viedokli! Āksts ar divu klašu izglītību!

  • 0
    Nif nifs 21.07.2020, 13:35:45

    Man stāstīja konkrēts cilvēks, kuram tuvinieks strādā slimnīcā covida skartā valstī. Nu nesaukšu te vārdus, uzvārdus, nedz ko citu, kaut varētu. Protams, neatbalstu masku uzspiešanu visiem, jo pie mums tas vīruss praktiski nav, vien tiek ievazāts.

  • -5
    Beshenij Karasj 21.07.2020, 06:55:09

    Arcusam un Liekajam kretīnam-vienam jau nosaukums izsaka visu,bet abiem kopā-jūs izbēgāt dabīgo atlasi pirmo reiz kad tēviem kondons plīsa āksti!

  • -2
    Latvija pāri visām! 21.07.2020, 10:59:11

    Nif nifam stāstīja...viena tante teica.
    Reālais stāsts ir par to, ka smagākajos gadījumos vīruss izraisa pneimoniju.
    Kas var būt letāla cilvēkiem ar citu slimību (vai visu citu imunitāti apsraudošu apstākļu, kā uzspiestās maskas vai karantīnas mēnešiem četrās sienās) novājinātu imūnsistēmu. Lielākoties tādiem, kam tāpat laiks sākt padomāt par to, kur pavadīt mūžību.
    Bet ikviena slimība, to neārstējot, var kļūt letāla. Man pašam ir bijušas divas, trīs (neesmu īpaši skatījis) pneimonijas jeb pa vecam - plaušu karsonis.
    Kam vispār tas nav bijis? Skaidrs, ka neārstējot tās tikai progresētu un beigtos pavisam slikti. Un tā ir ar gandrīz visām slimībām.
    Bet mums sazvērnieki iestāsta, bet īstenībā uzspiež, izmantojot varu, ka visa uzmanība jāpievērš tieši šim štruntam.
    Un kā tādiem durakiem liek skaitīt pat nevis nāves gadījumus, kas liecinātu par tās bīstamības apjomu konkrētos reģionos, bet vienkārši aplipušos, un tik sāk atkal draudēt ar aizliegumiem.

  • -2
    Latvija pāri visām! 21.07.2020, 11:08:43

    Padomājiet par to, ka tas ir korona vīruss, kas nekur nepazudīs.
    Un korona vīruss kādus aplipinās regulāri. Agrāk bez slimās masveida testēšanas neviens tam pat nepievērstu uzmanību, tagad varneši dēļ dažiem aplipušiem taisa citiem sdus.
    Kas cits tas ir, ja ne sazvērestība?
    Atliek tikai meklēt, kam tas izdevīgi.

    Medikamentu un masku ražotājiem,
    to iepircējiem par budžeta naudu, bankām, kur ņem aizņēmumus cīņai, varai, kam tagad ir iespēja cilvēkus pakļaut vairāk nekā iespējams normālā demokrātijā un pie reizes nopelnīt apgūstot ES piešķirtos līdzekļus "cīņai", visbeidzot - deep state jeb globālajai aizkulisei, kam tagad iespēja īstenot kaut ko no savām iecerēm par sabiedrības pārveidošanu saskaņā ar viņu ļaunprātīgajiem murgiem.

  • -3
    Beshenij Karasj 21.07.2020, 11:27:12

    Paldies dievam ka tomēr lielākais vairums šo te visu saprot un tā vai citādi mēģina nepakļauties kovidmurga tiražētājiem!

  • -2
    Latvija pāri visām! 21.07.2020, 15:43:50

    Man stāstīja konkrēts cilvēks, kuram tuvinieks strādā slimnīcā covida skartā valstī
    -----
    Man arī stāstīja konkrēti cilvēki ar tuviniekiem un draugiem kā mākslīgi palielina corona upuru skaitu, rakstot tur visus, kas no jebkā attiecīgajā laika posmā nomiruši pansionātos (konkrēti Beļģijā), kā cilvēkiem solīta nauda, ja ļaus kā tuvinieka nāves cēloni ierakstīt šo, kā to rakstījuši pat neprasot.. Acīmredzot ar pandēmiju tā pašvaki sanācis, tāpēc vajag dabūt cipariņus.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: