No 1.jūlija, sejas aizsargmaskas sabiedriskajā transportā nav obligātas, paredz otrdien Ministru kabineta akceptētie grozījumi noteikumos "Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai".

Sejas aizsargmasku nēsāšanai sabiedriskajā transportā tiek saglabāts rekomendējošs raksturs.

Taču mutes un deguna aizsegus vai maskas joprojām ir stingri ieteicams lietot gadījumā, ja personai, atrodoties publiskā vietā, tai skaitā sabiedriskajā transporta līdzeklī, ir elpceļu infekcijas slimības pazīmes.

Joprojām paliek spēkā prasība, ka fiziskai personai ir pienākums nodrošināt sev mutes un deguna aizsegu, ja pasākuma organizators vai saimnieciskā vai publiskā pakalpojuma sniedzējs pirms pasākuma ir informējis par šādu prasību, tai skaitā izvietojot paziņojumu pasākuma norises vai saimnieciskā vai publiskā pakalpojuma sniegšanas vietā. Tāpat paliek spēkā prasība lietot mutes un deguma aizsegu, ja dodas uz dzīvesvietu pašizolācijā izmantojot sabiedrisko transportu.

Tāpat valdības apstiprinātie grozījumi paredz, ka no augusta āra pasākumos varēs pulcēties līdz 3000 cilvēkiem nevis 1000, kā bija noteikts iepriekš. Šis nosacījums attieksies uz pasākumiem ārtelpās, kuru kopējā publisko telpu platība ir lielāka nekā 1000 kvadrātmetri.

Savukārt netiek mainīts maksimālais cilvēku skaits pasākumos iekštelpās - ne vairāk kā 250 cilvēki iekštelpās, kuru kopējā publisko telpu platība ir mazāka nekā 1000 kvadrātmetri, un 500 cilvēki iekštelpās, kuru kopējā publisko telpu platība ir lielāka nekā 1000 kvadrātmetri.

Valdības atbalstītie grozījumi arī paredz atteikšanos no laika ierobežojumiem āra sporta pasākumos, saglabājot laika ierobežojumus pasākumiem iekštelpās.

Tāpat arī sabiedriskās ēdināšanas iestādēs noteiktā vienam klientam paredzētā telpa tiek samazināta no līdz šim noteiktajiem četriem kvadrātmetriem uz trīs kvadrātmetriem. No 1. jūlija, spēku zaudē arī ierobežojums apmeklētāju skaitam pie viena galdiņa gan iekštelpās, gan ārtelpās.

Veselības ministre Ilze Viņķele norādīja, ka šie atvieglojumi ir iespējami, pateicoties labajiem epidemioloģiskās situācijas rādītājiem un zemajai saslimšanai ar Covid-19 Latvijā.

"Jāsaprot, ka šie atvieglojumi ir uz laiku - ja epidemioloģiskā situācija pasliktināsies, tad nāksies atgriezties pie šiem ierobežojumiem," piebilda Viņķele.

Vienlaikus sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniedzējam sabiedriskās ēdināšanas vietā arī turpmāk jānodrošina, ka tiek ievērota divu metru distance starp galdiņiem, ja starp tiem nav izveidota norobežojoša siena, ir pieejama iespēja apmeklētājiem iegādāties ēdienus arī līdzņemšanai, galda piederumu, trauku komplektu un salvešu izsniegšana notiek katram apmeklētājam individuāli, pēc katra apmeklētāja ēdienreizes tiek veikta galdiņu dezinfekcija;

Paliek spēkā arī prasība, ka sabiedriskās ēdināšanas vietas darbu sāk ne agrāk kā plkst.6.30 un beidz ne vēlāk kā plkst.2.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: