Nedēļas sākumā kārtējās apsekošanas laikā PSIA ''ŪDEKA'' Notekūdeņu attīrīšanas ietaišu kompleksa speciālisti konstatējuši, ka Baltijas jūras Ventspils piekrastē lielo viļņu un krasta erozijas dēļ virs ūdens izskalots attīrīto notekūdeņu izvadcaurules Baltijas jūrā posms.

Ņemot vērā, ka ūdeņi līdz piekrastei nonāk attīrīti, kaitējums videi nodarīts netiek.

Tuvākajās dienās darbu uzsāks ūdenslīdēji, kas attiecīgi konstatēs, cik garš ir bojātais posms, un veiks attiecīgās darbības, lai bojājumu pēc iespējas drīzāk novērstu. Šobrīd PSIA ''ŪDEKA'' speciālisti strādā pie pagaidu risinājuma un vienlaikus - pie Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzekļu piesaistes esošās izvadcaurules rekonstrukcijai vai jaunas izbūvei.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • -1
    Meistars. 09.07.2020, 04:51:45

    A nafig laist jūrā,ja reiz tik labi attīrīts ūdens?
    Vajag atpakaļ ūdensvadā!

  • -4
    ^^—^^ 09.07.2020, 14:35:17

    Nu ir normāls, tīrs ūdens.. bet tam ir atšķirība no dziļurbuma ūdens. Tā kā Ventspilī tiek nodrošināts, ka visiem ir pieejams augstas kvalitātes dzeramais ūdens, tad šo attīrīto ūdeni neviens nelaiž atpakaļ sistēmā. Un pieļauju, ka normatīvie akti pat to neatļauj.
    Es drīzāk ieteiktu novērtēt to, ka ūdens tiek attīrīts pirms novadīts dabā neradot nekādu postu, un priecātos, ka katru dienu nav jāstiepj mājās ūdens pudeles, lai vienkārši padzertos, jo pieejams tīrs un garšīgs ūdens. :)

  • 0
    Pornieks 06.08.2020, 17:38:59

    Šķiet ka līdzīgi bojājumi gadās samērā nereti.
    Protams, jautājums par to cik ilgā laikā Māte Daba aizdziedēs savas brūces līdztekus darbarūķu izlabotajiem cauruļvadu posmiem.
    No ekoloģiska viedokļa salīdzinājumā ar naftas produktu noplūdēm u.tml. nekā pārlieku dramatiska, pateicos.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: