Digitālais centrs sadarbībā ar Komunālo pārvaldi un Pašvaldības policiju uztur un attīsta Ventspils pašvaldības vienoto videonovērošanas sistēmu, kurai šobrīd pieslēgtas kopumā 105 kameras dažādās pilsētas vietās.

Videonovērošanas sistēma tiek veidota un uzturēta ar mērķi nodrošināt sabiedriskās kārtības un drošības uzraudzību Ventspils pilsētā.

No pagājušā gada tai pievienotas vairākas autonomas kameru sistēmas, kas nodrošina video ierakstus vietās, kur nav iespējams pieslēgties pie pašvaldības optiskā datu pārraides tīkla un kur nav pieejams patstāvīgs elektrības pieslēgums.

Tā kā video novērošanas kameru darbināšanai ir nepieciešama elektrības padeve, tās tiek pieslēgtas pie pilsētas elektroapgādes tīkliem, kur to ir iespējams nodrošināt ar pastāvīgu spriegumu vai spriegumu nakts laikā, degot apgaismojumam un uzlādējot kameru akumulatorus. Lai nodrošinātu kameru optimālu darbības laiku arī vasarā, kad diennakts tumšais laiks ir īsāks un laternas tiek lietotas mazāk, kameras tiek aprīkotas arī ar saules paneļiem.

Katru gadu novecojušās kameras tiek nomainītas pret jaunām, kā arī, izvērtējot Komunālās pārvaldes un Pašvaldības policijas ieteikumus, tiek uzstādītas jaunas kameras vietās, kur tiek novēroti regulāri postījumi pilsētas infrastruktūrai, kā arī vietās, kur vakaros vai nakts stundās pulcējas lielākas ļaužu grupas, kas bieži vien rada potenciāli bīstamas situācijas apkārtējiem iedzīvotājiem.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -1
    Nah Nahs XI 02.07.2020, 17:38:12

    Vai nevar publiskot karti,kur norādītas visas vietas,kur uzstādītas kameras?
    Lai cilvēki zinātu,ka tiek novēroti.

  • 0
    Pipars 02.07.2020, 17:46:56

    Būtu forši ja kadas paris kameras pieslēgtu kā online Web kameras vispārejai apskatei.
    Pasaulē šis veids paliek arvien populārks un ir daudz lapu.
    Piemēram-https://balticlivecam.com/lv/
    https://www.earthcam.com/
    https://youtu.be/ph1vpnYIxJk

  • 0
    Kriska 02.07.2020, 17:58:27

    Ši kamera - Lāčplēša un L.prospekta krustojumā

  • 0
    Pilsēta 02.07.2020, 18:07:07

    Nāk prātā Orvela gara darbi.

  • -3
    Latvija pāri visām! 03.07.2020, 14:53:46

    "Lielais brālis" vēlas vērot...

  • -6
    Ventspils Digitālais centrs 03.07.2020, 17:19:57

    Ventspils pašvaldības vienotās videonovērošanas sistēmā ietilpst gan stacionāras kameras, gan kameras, kas tiek pārvietotas uz vietām, kur, piemēram, novēroti noziedzīgi nodarījumi vai postījumi pilsētas infrastruktūrai. Vienotās videonovērošanas sistēmas mērķis ir nodrošināt sabiedriskās kārtības un drošības uzraudzību Ventspils pilsētā un tādēļ kameru atrašanās vietas ir mainīgas un netiek publiskotas. Ventspils Digitālais centrs nodrošina tiešraides no pilsētai nozīmīgu objektu būvniecības laukumiem, piemēram, kad tika būvēta koncertzāle “Latvija”, iedzīvotājiem bija iespēja sekot līdzi tiešraidei Ventspils portālā. Arī šobrīd tiek nodrošināta tiešraide no Ventspils Zinātnes un inovāciju centra būvniecības laukuma, to iespējams vērto šeit:  www.adre.se/zictiesraide vai Ventspils portālā, sadaļā “Zinātnes un Inovāciju centrs”. Tāpat Internetā var vērot norises Ventspils Piedzīvojumu parkā.

  • -1
    krustmateflorence 06.07.2020, 10:20:09

    kam tas vajadzīgs -tik mazai pilsētai?
    atkal tiek nauda tērēta neliederīgi.
    liekiet kameras tur-kur dzīvo korumpanti -un valsts apzadzēji -tad būs kāda jēga tam.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: