Neskatoties uz valsts izveidoto atbalsta mehānismu, joprojām ir iedzīvotāji, kuriem koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatīšanās seku dēļ ir būtiski ierobežoti finansiālie līdzekļi, tāpēc pašvaldībām būtu jāpārskata komunālo maksājumu termiņi un jāveic izņēmumi soda procentu piemērošanā krīzes skartajiem iedzīvotājiem, aicina labklājības ministre Ramona Petraviča.

Kā informēja ministres padomnieks Jānis Zariņš, Petraviča ir nosūtījusi vēstuli pašvaldībām ar aicinājumu izrādīt pretimnākšanu iedzīvotājiem saistībā ar komunālajiem maksājumiem. "Aicinu pašvaldības būt pretimnākošas un sniegt maksimāli iespējamo palīdzību un atbalstu, lai nepadziļinātu krīzi," mudina ministre.

Pašvaldības, īpaši, ja tās ir kapitāldaļu turētājas uzņēmumos, kas sniedz komunālos pakalpojumus, tiek aicinātas būt sociāli atbildīgām un rosināt nepārtraukt komunālo pakalpojumu sniegšanu, kā arī nepiemērot soda procentus par aizkavētiem maksājumiem un vienoties par vēlāku pakalpojumu apmaksu, ja ģimene vai persona nonākusi apstākļos, kas liedz veikt savlaicīgus maksājumus ārkārtas situācijas dēļ.

Covid-19 izplatības seku dēļ Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) saņēmusi paziņojumus jau no 15 uzņēmumiem par kopumā 2867 darbinieku plānotu atlaišanu. NVA 26. marta apkopotie dati liecina, ka kopš 1. marta bezdarbnieku daudzums valstī pieaudzis par 2143, savukārt vakanču skaits sarucis par 2709.

Kā ziņots, Finanšu ministrs Jānis Reirs iepriekš paziņoja, ka valsts atbalsts Covid-19 radītās krīzes seku mazināšanai sasniedzis vairāk nekā divus miljardus eiro.

Savukārt Valsts prezidents Egils Levits 22. martā izsludinājis vairākus likumus krīzes skarto nozaru nodokļu maksātājiem, kuriem turpmāk būs tiesības pieteikties nodokļu samaksas termiņa pagarinājumam, kā arī lūgt piešķirt nodokļu samaksas termiņa pagarinājumu, ja termiņa kavējums radies Covid-19 dēļ.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • 0
    reku 26.03.2020, 15:41:46

    https://www.diena.lv/raksts/viedokli/dienaskomentars/neatstat-bez-ienakumiem-14238231

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: