Trešdien, 25. martā, Ventspils pilsētas dome, atsaucoties uz Ministru kabineta apstiprinātajiem noteikumiem par nozarēm, kurām sakarā ar COVID-19 izplatību ir būtiski pasliktinājusies finanšu situācija un līdz ar to pienākas dīkstāves atbalsts, nosūtīja aicinājumu Ekonomikas ministrijai nozaru sarakstā nekavējoties iekļaut arī apstrādājošās rūpniecības jeb ražošanas uzņēmumus.

Ventspils pilsētas dome vērsa uzmanību, ka atbalstam jābūt stimulējošam tiem komersantiem, kuri sarežģītajos krīzes apstākļos turpina uzturēt “dzīvu” valsts ekonomiku. Ja šāds atbalsta veids netiks nekavējoties ieviests, tas var izsaukt neatgriezeniskas negatīvas sekas.

Lai mazinātu vīrusa Covid-19 izplatību ierobežojošo pasākumu negatīvo ietekmi uz Latvijas tautsaimniecību un nodrošinātu atbalstu krīzes skarto nozaru darba devējiem un viņu darbiniekiem dīkstāves periodā, Ministru kabineta 26. marta sēdē apstiprināti kritēriji un atbalsta saņemšanas kārtība, kādā jebkuras nozares Covid-19 krīzes skarts uzņēmums var kvalificēties dīkstāves pabalstam un nodokļu brīvdienām līdz trim gadiem.

Lai pieteiktos dīkstāves pabalstam, krīzes skarto nozaru darba devējs Valsts ieņēmumu dienestā līdz 2020. gada 25.aprīlim iesniedz dīkstāves pabalsta iesniegumu par periodu no 2020. gada 14. marta līdz 31. martam, un turpmāk līdz nākamā mēneša 25.datumam. Vēršam uzmanību, ka darbiniekam pašam nav nepieciešams vērsties VID, bet gan pie sava darba devēja.

Jautājumu un neskaidrību gadījumā uzņēmēji var zvanīt uz īpaši šim nolūkam izveidoto Valsts ieņēmumu dienesta atbalsta tālruni Covid-19 krīzes skartajiem uzņēmumiem 67120020, kā arī uzdot savus jautājumus rakstiski VID Elektroniskajā deklarēšanas sistēmā sadaļā “Sarakste ar VID”. Aktuālā informācija par Covid-19 atbalsta pasākumiem nodokļu jomā un iespēju tiem pieteikties pieejama VID tīmekļvietnē sadaļā “Covid-19”.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: