13. februārī plkst. 14 Ventspils Augstskolas (VeA) bibliotēkā notiks rakstu krājuma "Inženieris Fridrihs Canders" atklāšana, kurš ir veltījums Ventspils Starptautiskā radioastronomijas centra (VSRC) 25 gadu un Ventspils Starptautiskā radioastronomijas vadošā pētnieka asociācijas profesora Jura Žagara 70 gadu jubilejām.

Šajā grāmatā ir apkopoti daudzu autoru atzinumi par Candera dzīvi un sasniegumiem, tāpat tajos ir detalizēti aprakstītas Candera dažādās idejas un veiktās konstrukcijas.

Frīdrihs Canders dzimis 1887. gada augustā Rīgā, bija padomju zinātnieks un izgudrotājs. Sakot īsumā - Canders bija viens no pirmajiem pasaulē, kas jau 20. gadsimta sākumā sāka reāli īstenot idejas par ceļojumiem kosmosa telpā ar raķešu palīdzību. Canders bija viens no pirmajiem, kurš sāka rēķināt starpplanētu lidojumu trajektorijas.

Plānots, ka pasākumu apmeklēs VeA un VSRC darbinieki, LU Astronomijas institūta pārstāvji, kā arī tika uzrunāts un savu ierašanos apstiprinājis kosmonauts Aleksandrs Aleksandrovs no Krievijas, kura vecāki ir strādājuši kopā ar profesoru.

Pasākumu var apmeklēt ikviens interesents.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    domāju 12.02.2020, 16:41:08

    Vai šo grāmatu varēs arī iegādāties? Ja jā, tad kā un kur, cik maksās?

  • 0
    VpilsAugstskola 12.02.2020, 17:08:04

    Sveiki,

    paldies par izrādīto interesi!

    Rakstu krājums ir izdots ar projekta Nr. 1.1.1.5/18/A/019 "VSRC institucionālās un zinātniskās kapacitātes turpmākā attīstība" atbalstu. Diemžēl grāmatu nebūs iespējams iegādāties tirdzniecības vietās.

    Apmeklējot rītdienas atklāšanas pasākumu, Ventspils Augstskolas bibliotēkā plkst. 14.00, varēsiet saņemt grāmatu kā dāvanu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: