Dramatiskā cīņā pie ceturtās uzvaras FIBA Eiropas kausa otrajā posmā tikuši BK "Ventspils" basketbolisti, kas viesos ar 89:87 pieveica Nīderlandes čempionus "Landstede Hammers" un turpina cīņu par pirmo vietu apakšgrupā.

Ventspilnieki uz maču Zvollē bija ieradušies bez Jāņa Kaufmaņa un Klāva Čavara, kas nozīmēja, ka Ronaldam Zaķim groza apakšā atkal būs jāpalīdz Linardam Jaunzemam, kurš pirms nedēļas Ventspilī mačā ar “Egis Kormend” ar šo uzdevumu galā tika visai labi.

Mača pirmajās minūtēs aizsardzība nebija abu komanda galvenā prioritāte, bet rezultāts augs līdzīgi. Ceturtdaļas vidū neliels izrāviens padevās mājiniekiem, kas guva piecus punktus pēc kārtas, kas lika Arturam Visockim-Rubenim pieprasīt minūtes pārtraukumu. Pamatīgi ieskrējies bija mājinieku aizsargs Maiks Skilders, kurš līdz šim vidēji spēlē bija guvis 4,8 punktus, bet šajā vakarā trīs minūšu laikā jau sameta desmit.

Aizsardzība turpināja klibot, turklāt uzbrukumā regulāri sanāca kļūdas (1. ceturtdaļā 6), kas neļāva pietuvoties pat gadījumos, kad savu grozu izdevās nosargāt neieņemtu. Ceturtdaļas beigās “Ventspils” tomēr prata uzlabot savu situāciju un septiņu punktu deficītu samazināt līdz diviem – 26:28. Līdzvērtīgi rezultāts auga arī otrās ceturtdaļas ievadā, bet ventspilniekiem vairākās epizodēs pietrūka pacietības, lai tiktu pie iespējas beidzās pārņemt vadību.

Ceturtdaļas vidū mājiniekiem bija +4, bet pēc minūtes pārtraukuma no tālās distances izšāva Tīdžejs Šortss. Diemžēl tūlīt ar trīspunktu gājienu atbildēja pieredzējušais Ralfs de Pagters un skats uz tablo nemainījās. Kaut ko mainīt joprojām traucēja kļūdas, ko skriet mīlošie mājinieki viegli pārvērta punktos. Desmit ventspilnieku kļūdas mājinieki bija pārvērtuši 12 punktus, kamēr Ventspilij tādi bija vien divi.

Tiesa, puslaika baigās veiksme uzsmaidīja viesiem. Mājinieki savā pēdējā uzbrukumā punktus neguva, bumba nonāca pie Šortsa, bet spēlēt bija atlikušas sešas sekundes. Ātrais amerikānis atdūrās de Pagtera vēderā, bet paguva atspēlēt Ronaldam Zaķim, kurš līdz ar puslaika beigām trāpīja tālmetienu, kas nozīmēja, ka starp komandām atkal viena metiena tiesa – 46:49.

Otrā puslaika sakumā uz bremzēm bija nolikts mājinieku uzbrukums un viesi sāka ar izrāvienu 7:0. Pēc tam pamodās arī “Landstede Hammers” uzbrukums, ceturtdaļas vidū komandas apmainījās tālmetieniem, laukuma saimnieki iemeta arī pēc “Ventspils” neprecīza uzbrukuma un komandas šķīra tikai punkts – 63:62 tomēr ventspilnieku labā. “Ventspils” uz brīdi atjaunoja piecu punktu pārsvaru, bet arī šoreiz to nosargāt vai palielināt nespēja. Ceturtdaļas pēdējā uzbrukumā teicams caurgājiens gan padevās Mārcim Vītolam un kapteinis nodrošināja komanda vadību pirms izšķirošajām desmit minūtēm – 71:69.

Izšķirošā ceturtdaļa sākās ar Zaķa jau trešo tālmetienu, taču jau pēc brīža Raiens Luters uzdāvināja trīs soda metienus Martezam Volkeram, kurš bija precīzs. Mājiniekiem izdevās piecu punktu izrāviens, un “Hammers” jau bija četru punktu pārsvars 80:76. Pēc Šortsa sekmīga caurgājiena rezultāts uz kādu laiku iestrēga, kas tikai nozīmēja, ka mačam gaidāms spraigs noslēgums.

Kādu laiku vadība mainījās pēc katra uzbrukuma, Gulbja tālmetiens divas minūtes līdz pamatlaika beigām ļāva tikt divu punktu attālumā, bet trīnīti trāpīja arī mājinieki. “Ventspils” meta garām no dažādām distancēm, bet, par laimi, prata nosargāt savu grozu, un īstajā brīdī laime uzsmaidīja tieši viesiem – Vītols pēc pamatīgas riņķošanas gar sāncenšu groza tā arī neatrada iespēju piespēlei un bija spiests pats izpildīt traku metienu, un trāpīja. 88:87, bet spēlēt atlika 18 sekundes. Mājinieki savu iespēju neizmantoja ne nākamajā uzbrukumā, nedz pēdējā, kad ar tālmetienu pat varēja izraut uzvaru - "Ventspils" panākums 89:87.

K grupas tabula

V Komanda U Z +/- P
1. Kyiv Basket 4 1 +5 9
2. Ventspils 4 1 +71 9
3. Egis Kormend 2 3 -11 7
4. Landstede Hammers 0 5 -65 5
Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: