Jau trešo gadu AS ''Latvenergo'' sadarbībā ar Ziedot.lv rīko projekta konkursu Latvijas biedrībām un nodibinājumiem sociālās jomas projektu īstenošanai. Konkursa rezultātā ziedojums sociālajai jomai 75 000 eiro apmērā sadalīts desmit biedrībām un nodibinājumiem no visas Latvijas.

Nodibinājums "Atbalsta centrs ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām "Cimdiņš"", sava projekta atbalstam konkursā ieguvis 3 563,35 EUR lielu finansējumu.

''Cimdiņa'' iesniegtā projekta mērķis ir iemācīt pašaprūpes prasmes bērniem un jauniešiem ar dziļu garīgo atpalicību, pagatavojot sev ēdienu, apmeklējot un iepērkoties veikalā, kā arī rīkoties droši ar virtuves inventāru, lai atslogotu ģimenei ikdienas rūpes. Vienlaikus, apmeklējot ceptuvi RAMALA, tiks mācīts bērniem klāt galdu, pieklājīgi uzvesties, netraucējot kafejnīcās citus apmeklētājus un sagatavoties viesu uzņemšanai.

Dienas centra telpās tiks veicināta klientu pašaprūpes prasme, lai jebkādos apstākļos bērns un jaunietis pats varētu pagatavot sev ēdienu. Bērni apgūs prasmi iepirkties veikalā, pajautāt pārdevējam kāda prece nepieciešama, norēķināties par to, kā arī izvēlēties receptes un izmantojot virtuves piederumus pagatavot tās.

Savukārt Radošās maizes laboratorijas RAMALA apmeklējums būs vērsts uz apkārtējo sabiedrību. Bērni mācīsies savas iegūtās prasmes pielietot svešā vidē un gatavot ēdienu kādam sabiedrībā zināmam cilvēkam. Kopā ar šo viesi bērni un jaunieši kopā gatavos, klās galdu, kā arī mācīsies, kā uzvesties kafejnīcās, lai viņu uzvedība nekļūtu traucējoša apkārtējiem.

Īstenojot projektu plānots, ka uzlabot savu ikdienas kvalitāti un veicināt patstāvību varēs 100 personas ar invaliditāti.

Atbalsta centrs ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām ''Cimdiņš'' ir organizācija, kas tika izveidota 2010. gada 1. novembrī Latvijas Bērnu fonda un Ventspils pilsētas domes realizētā projekta ''Multifunkcionālā atbalsta centra izveide bērniem ar īpašām vajadzībām'' ietvaros.

Projekts veidots, lai nodrošinātu pieejamību sociālajiem un medicīniskās rehabilitācijas pakalpojumiem bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām un viņu ģimenēm. Projekta ietvaros ir Ventspilī ir izveidots multifunkcionālu atbalsta centrs, kas nodrošina kompleksus rehabilitācijas pakalpojumus bērniem, jauniešiem ar īpašām vajadzībām, kā arī viņu ģimenēm.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: