Latvijas komandu čempionātā galda hokejā pirmo reizi līdz finālam tikuši Ventspils Jaunrades nama spēlētāji, šoreiz gan vēl neaizsniedzoties līdz titulam, bet tiekot pie sudraba medaļām.

Uz čempionātu, kas risinājās Rīgā, Jaunrades nama galda hokeja entuziasti devās ar trim komandām, bet pavisam turnīrā cīnījās 14 vienības. Pirmajā posmā trīs uzvaras izcīnīja ventspilnieku pirmā komanda, tajā skaitā droši pieveicot arī savus kluba biedrus no VJN 2. Jaunrades nama otrā komanda trīs mačos tika pie vienas uzvaras, bet trešie palika bez panākumiem, līdz ar to augstākajā līgā, kas turpināja cīņu par titulu un godalgām, iekļuva tikai VJN 1.

Augstākās līgas mačos jau pirmajā kārā pretī nāca pagājušās sezonas finālisti Skrundas spēlētāji, kas izrādījās pārāki ar 9:5, toties otrajā mačā Jaunrades nama pirmā komanda ar 9:4 pieveica tā brīža čempionus BJC Laimīte. Zaudējums tika piedzīvots arī posma pēdējā mačā, ar 7:8 atzīstot Inčukalna Galda hokeja kluba komandas pārākumu. Tas nozīmēja, ka pēc septiņiem augstākās līgas mačiem bez zaudējumiem ir skrundenieki, bet trim komandām ir pa divām neveiksmēm. Tā kā šim trijniekam savstarpējās spēlēs bija pa uzvarai, vietu sadalījumu noteica gūto un zaudēto vārtu attiecība, bet tā labāka bija ventspilniekiem. Līdz ar to VJN 1 pirmo reizi iekļuva Latvijas komandu čempionāta finālā, bet pretī nāca augstākās līgas uzvarētāji Skrundas spēlētāji. Un uzvarēja vēlreiz, turklāt atkal ar 9:5. Līdz ar to ventspilnieki, pirmo reizi iekļūstot komandu čempionāta finālā, tika pie sudraba medaļām, bet to paveica Laima Kamzola, Elvijs Siliņš, Alvis Siliņš, Eliāns Ēdelis un Edžus Kaņeps. Interesanti, ka Jaunrades nama komanda par vietu progresējusi katrā čempionātā – 2017. gadā piektā vieta (finālā 8:4 pret Rīgas GH/Laimīte), 2018. gadā 4. vieta (3:7 pret Inčukalns 2), 2018. gadā 3. vieta (8:7 pret Inčukalnu).

VJN 2 (Elēna Rācenāja, Dāvis Apfelbaums, Mārcis Radelis, Alens Kalniņš) piecās 1. līgas spēlēs izcīnīja četras uzvaras, kas grupā ļāva būt otrajiem, bet kopvērtējumā noslēgt labāko desmitnieku. VJN 3 (Aleksandrs Žernovojs, Guntis Ernšteins, Lauris Rozentāls, Alekss Ernšteins, Renārs Zabarovskis) par vienu uzvaru mazāk, arī kopvērtējumā tā ierindojās tūlīt aiz kluba biedriem.

Nākamais turnīrs, kurā piedalīsies Jaunrades nama spēlētāji, būs Latvijas kausa izcīņas priekšpēdējais posms, kas 15. februārī risināsies Inčukalnā. Pēc diviem posmiem lielā kopvērtējuma desmitniekā no ventspilniekiem ir Elvijs Siliņš, kurš ir sestais, un Aleksandrs Žernovojs, kurš noslēdz desmitnieku (11. vieta Alvim Siliņam, 13. vieta Eliānam Ēdelim) un ir labākais veterānu vērtējumā.

Foto: Jaunrades nama komanda pirmo reizi iekļuva Latvijas čempionāta finālā un tika pie sudraba.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: