Otrdien, 17. decembrī, plkst.13 Europe Direct informācijas centrs Ventspils aicina apmeklēt pasākumu ''Zero Waste - dzīve bez atkritumiem'', kas notiks Tehnikuma telpās.

Viena no aktuālākajām tēmām ir rūpes par vidi. Videi draudzīgāks var būt katrs. Cilvēki cenšas sekot videi draudzīga dzīvesveida principiem - šķirot atkritumus, piedomāt par otrreizēju materiālu izmantošanu, aizstāt plastmasas izstrādājumus ar dabīgiem materiāliem un sadzīves ķīmijas preces ar videi draudzīgākām alternatīvām. Arī Latvijā ir novērojama tendence, ka ''zero waste'' jeb bezatkritumu filozofija un pamatprincipi - atteikties, samazināt, lietot atkārtoti, šķirot, izmest - kļūst arvien populārāki un sabiedrība arvien vairāk pievēršas vides tematikai.

Saskaņā ar Eiropas Komisijas statistiku, plastmasas izstrādājumi veido vairāk nekā 80% no kopējā jūras piedrazojuma apjoma - gan no vienreizlietojamajiem plastmasas traukiem, gan no produktu iepakojumiem. Turklāt katru gadu Eiropā rodas aptuveni 25,8 miljonu tonnu plastmasas atkritumu un tikai 30% no tiem tiek savākti pārstrādāšanai.

Saudzēt apkārtējo vidi var arī racionāli izmantojot resursus un samazinot enerģijas izmantošanu mājas apstākļos. Energoefektivitāti mājā var nodrošināt dažādas ''gudrās'' ierīces.

Par šiem, mums visiem tik aktuāliem jautājumiem, semināra pirmajā daļā runās Liepājas Energoefektivitātes centra vadītāja, labās pārtikas veikala ''Ķocis'' dibinātāja un Zero Waste dzīvesveida atbalstītāja. Savukārt pasākuma otrajā daļā norisināsies šefpavāra meistarklase.

Lasi vēl

Komentāri (1)

  • -2
    Nif nifs 13.12.2019, 14:39:23

    Vēl pietrūkst, lai visas šīs gudrības un pārgudrības tiktu uzlikts izpildīt ar likumu. Nostiprinot kārtējos ķieģeļus birokrātijas monolītajā celtnē.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: