Ventspils muzeja pedagoģe Ilva Buntika konkursā "Gada balva cilvēku ar invaliditāti atbalstam" ieguva nomināciju "Izglītotājs". Savukārt atbalsta centra "Cimdiņš" vadītāja Ieva Sāmīte saņēma īpašo Gada balvu.

Pateicoties veiksmīgai sadarbībai ar atbalsta centru ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām "Cimdiņš", Ilva Buntika vairākus gadus vada nodarbības centra bērniem, veicinot viņos radošo aktivitāti un darboties prieku.

Tiesībsargs Juris Jansons jau piekto gadu pēc kārtas kopā ar Invalīdu un viņu draugu apvienību ''Apeirons'' un Latvijas Nacionālo bibliotēku (LNB) organizē konkursu, kurā ikviens varēja pieteikt cilvēkus, uzņēmumus, domubiedru grupas un nevalstiskās organizācijas, kas aizstāv cilvēku ar īpašām vajadzībām tiesības un veicina šo cilvēku iekļaušanos sabiedrībā.

Šogad konkursā bija izvirzītas sešas nominācijas – ''Uzdrīkstēšanās'', ''Nodarbinātības veicinātājs'', ''Sociālo tīklu balss'', ''Izglītotājs'', ''Bērnu atbalsts'', ''Pakalpojumu nodrošinātājs''. Konkurss ir kļuvis par neatņemamu Tiesībsarga biroja un sadarbības partneru ikgadēju tradīciju, un tiek rīkots ar mērķi novērtēt un atbalstīt cilvēku ar invaliditāti intereses pārstāvošo nevalstisko organizāciju, kā arī individuālu darbību. Tādejādi gan sekmējot labās prakses attīstību cilvēku ar invaliditāti tiesību aizsardzībā, gan arī veicinot sabiedrības izpratni un iesaisti cilvēku ar invaliditāti situācijas uzlabošanā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: