Rūpniecības ielā 2 turpinās Zinātnes un Inovāciju centa būvniecība, un šonedēļ tika realizēta 100. pāļa izbūve.

Kontrolpāļu urbšana tika uzsākta š.g. 23. oktobrī, izbūvējot kopumā 10 pāļus, kas pēc slogošanas veiksmīgi izturēja būvprojektā paredzēto nestspēju ar statisko slodzi, un tika uzsākti pamata pāļu izbūves darbi. 10. decembrī tika izbūvēts 100. pālis, paredzot līdz dienas beigām kopumā izbūvēt jau 105 pāļus.

Atbilstoši plānotajai ēkas specifikai un teorētiski nepieciešamajai grunts nestspējai izstrādātais būvprojekts paredz ēkas konstrukciju balstīt uz 308 urbpāļiem 36 metru dziļumā. Pamata pāļu izbūves darbus plānots pabeigt līdz nākamā gada janvāra beigām.

Zinātnes un Inovāciju centra projekta īstenošanai plānots labiekārtot un sakārtot publisko infrastruktūru, izveidot tūrisma un uzņēmējdarbības infrastruktūru, kas iemājos 6270 m2 plašā mūsdienīgas arhitektūras stila ēkā, kura atradīsies Ventspilī, Rūpniecības ielā 2.

Jaunajā Zinātnes un Inovāciju centrā plānots radīt aptuveni 120 jaunas darba vietas Ventspilī. Inovāciju centrā paredzētas nomas telpas jaunajiem uzņēmējiem ar 90 jaunām darba vietām, bet interešu izglītības jeb Zinātnes centrā būs ap 30 jaunu darba vietu un kopumā 93 eksponāti.

Objektu plānots nodot ekspluatācijā 2022. gada sākumā.

Apmaksāta informācija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: