Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 7. oktobra plkst. 6.30 līdz 8. oktobra plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigāde saņēma sešus izsaukumus - divus uz ugunsgrēku dzēšanu, divus uz glābšanas darbiem, bet vēl divi no izsaukumiem bija maldinoši.

Plkst. 22.21 VUGD saņēma izsaukumu uz Ventspils novadu, kur dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka no ēkas otrā stāva loga nāk dūmi un dzīvoklī deg sadzīves tehnika un mantas 4m2 platībā. No sadūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējās trīs cilvēki. Plkst. 23.43 ugunsgrēks tika likvidēts.

VUGD atgādina, ka lielu daļu no ugunsgrēkiem varētu savlaicīgi pamanīt un novērst, ja vien mājoklī būtu uzstādīts dūmu detektors, kas, reaģējot uz ugunsgrēkā radušos sadūmojumu, ar ilgu un skaļu signālu brīdinātu par izcēlušos nelaimi, pievērstu cilvēku uzmanību, ļautu pašam izglābties un izsaukt ugunsdzēsējus glābējus. Diemžēl reti kurā ugunsgrēkā ar cietušiem un bojāgājušiem cilvēkiem, ugunsdzēsēji glābēji dzird spalgo dūmu detektora skaņu, jo tas daudzos mājokļos joprojām nav uzstādīts.

VUGD atgādina, ka no 2020. janvāra stāsies spēkā Ugunsdrošības noteikumu prasība par to, ka ikvienā mājoklī būs jābūt uzstādītam dūmu detektoram.

Lasi vēl

Komentāri (3)

  • 0
    karlito 08.10.2019, 10:52:20

    Visu cieņu mūsu ugunsdzēsējiem!

  • 0
    Nah Nahs VII 08.10.2019, 16:18:42

    Vēl lielāku cieņu viņi iemantotu,ja pārtrauktu celt kaķus no kokiem zemē.Šī nodarbe degradē viņu profesiju.

  • 0
    Vilis Skuja V 18.10.2019, 15:37:53

    Taisni tā!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: