Pašvaldības SIA “Ventspils reiss” saņēmis augstāko novērtējumu Latvijas Ilgtspējas indeksa izvērtēšanā, atkārtoti saņemot platīna atzinību. Reiss kļuvis ne vien par vienīgo pasažieru pārvadātāju Latvijā, kas saņēmis atzinību, bet arī par vienīgo, kas 2019. gadā saņēma kādu no Ilgtspējas atzinībām.

Atbilstību kādai no piecām Ilgtspējas kategorijām nosaka kompetenta ekspertu žūrija, vērtējot dalībnieka sniegumu būtiskās biznesa jomās - uzņēmuma stratēģija jeb darbības plānošana ilgtermiņā, darba vide, vide un ieguldījums sabiedrībā.

Pēc uzrādītajiem rezultātiem (spējas apliecināt savu sniegu un atbilstību izvirzītajiem kritērijiem), uzņēmumi tiek dalīti četrās kategorijās: platīna (pārsniedz 90%) zelta (no 80 līdz 89,9%), sudraba (no 60 līdz 79,9%) un bronzas (no 40 līdz 59,9%).

Viens no lielākajiem ieguvumiem, piedaloties šāda veida izvērtējumā, ir atgriezeniskā saite, jo žūrija katram konkursa dalībniekiem izsniedz rakstisku vērtējuma analīzi, kurā norādīts ne tikai uz trūkumiem, bet sniegti arī praktiski ieteikumi turpmākai izaugsmei.

Latvijā Ilgtspējas indekss tiek izvērtēts desmito gadu, un šogad tajā piedalās ne tikai uzņēmumi, bet arī valsts un pašvaldību kapitālsabiedrības, kā arī dažādas iestādes un organizācijas.

“Ventspils reiss” Ilgtspējas indeksa izvērtēšanā piedalās jau septīto gadu, un labus rezultātus spēja uzrādīt jau pirmajā dalības gadā, kad tika novērtēts ar sudrabu. Pakāpeniski uzlabojot savu sniegumu visās jomās, arī otrajā dalības gadā apliecināta atbilstība sudrabam, bet pēc tam trīs reizes pēc kārtas – zelta vērtējums, nu jau otro gadu pēc kārtas – platīns.

Minētā balva ir viens no izcilākajiem pašvaldības SIA „Ventspils reiss” sasniegumiem. Uzņēmums sešus gadus pēc kārtas atzīts arī par Drošāko pasažieru pārvadātāju Latvijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: