Piektdien, 28. jūnijā, plkst. 10.30 Kultūras centrā notiks Sociālā dienesta rīkotā iedzīvotāju informācijas diena “Aktualitātes sociālās palīdzības un sociālo pakalpojumu jomā Ventspils pilsētā” un iepazīšanās ar Unu Lapskalnu, jauno vadītāja pienākumu izpildītāju.

Sociālā dienesta pārstāvji aicina ventspilniekus izmantot iespēju tikties klātienē un saņemt atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem, kas saistīti ar sociālo jomu. Iedzīvotāji tiks informēti par aktualitātēm un jaunumiem sociālajā nozarē Ventspils pilsētā.

Tāpat klātesošie tiks informēti par deinstitucionalizācijas projekta virzību pilsētā, kas paredz Vītolu ielā 21 izveidot divus dzīvokļus ārpusģimenes aprūpē esošiem bērniem, savukārt Kuldigas ielā 4 projekts paredz izveidot jaunas telpas Dienas aprūpes centram “Cimdiņš”.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -1
    Imants Auzins 19.06.2019, 22:22:37

    Būtu patīkami, ja tikšanos organizētu līdzīgi kā to dara Ūdeka, Labiekārtošanas kombināts, Komunālā pārvalde, Siltums vai Nekustamie īpašumi - pirmdienās 17.30, lai to būtu iespējams apmeklēt arī tiem, kas strādā līdz 17.00
    Par to, 19 gadsimta beigās būvēto Vītolu ielas namu būtu interesanti paklausīties.
    Vai tā remonts un apkures izbūve neizmaksās dārgāk, kā uzbūvēt jaunu ēku?
    Un vēl. 25 gadus, tur dzīvojošie čigāni terorizēja apkārtējos iedzīvotājus, un pašlaik ir patīkams klusums, kā arī tīrība. Būtu labi, ka tā būtu arī turpmāk. Varbūt bērniņiem varētu atrast vietu tuvāk kādam bērnu spēļu laukumam, vai parkam - kur viņi varētu jauki pavadīt laiku.
    Bet Vītolu ielas namu iesaku nojaukt un zemi pārdot izsolē - privātmājas būvniecībai.

  • -1
    Imants Auzins 19.06.2019, 22:45:23

    Piemērota vieta atrodas blakus bērnudārzam Bitīte. Tur dome pārdod vairākus zemes gabalus, kuri izskatās piemēroti deinstitucionalizācijas projekta virzībai.

  • 0
    Artjoms Nikolajevs 20.06.2019, 00:37:41

    Kāds vispār ir redzējis kā izskatās Vītolu 21 spoku nams,tur pieaugušam bail ieiet!!! Paskatieties paši google maps.
    Kurš tādu projektu izdomāja? Grausts nevis māja. Un pareizi,kurš tur ies dzīvot? Savus bērniņus projekta organizatori un atbalstītāji tur pat pastaigāt nelaistu.
    Bet tie bērniņi,kuriem vecāku nav,neko ar to padarīt nevarēs,varbūt doma ir - ka tāda būs viņu nākotne,un,apstākļi pietuvināti maksimali tuvu tam,ko viņi saņems kad paliks pilngadīgi(sociālais dzīvoklis).
    Imants pareizi saka. Māja ir centrā,klusa,kāds bagātnieks nopirks viens divi. Projektu ar būvniecību pilnībā segs mazai mājai ar 2 dzīvokļiem. Ja tur kāds vēl dzīvo,tad pie tā jāpiedomā. Bet uzskatu ka kaut kas te nav pareizi.

  • -5
    Ventspils Sociālais dienests 21.06.2019, 16:10:00

    Ventspils pilsētas Sociālais dienests informē, ka Ventspils pašvaldība ir atbalstījusi Deinstitucionalizācijas pasākumu īstenošanas tālāku virzību projektu atlasē Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējuma piesaistei.
    Projekts paredz infrastruktūras izveidi sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu nodrošināšanai un tā mērķis ir izveidot Dienas aprūpes centru un ģimeniskai videi pietuvināta pakalpojuma sniegšanas vietu, kas paredz pielāgot divus dzīvokļus, ārpusģimenes aprūpē esošiem bērniem, tas nozīmē, ka pirms dzīvojamās telpas un ēka Vītolu ielā, kā arī Kuldīgas ielā tiks nodota ekspluatācijai, tās tiks pārbaudītas un uzraudzītas atbilstoši normatīvajiem aktiem noteiktajam, tāpēc vēlamies vērst uzmanību, ka uztraukumam nav pamata, jo vide un dzīvokļi tiks labiekārtoti atbilstoši gan bērnu vajadzībām, gan drošības apsvērumu ziņā.
    Paldies par ieteikumu informācijas dienu rīkot pēc darba laika beigām, turpmāk ņemsim to vērā.

  • -7
    Sanija 20.06.2019, 14:11:17

    Nesaprotu šo ņemšanos ap Vītolu ielas māju. To māju taču vispirms smuki atjaunos, neba nu bērniem būs jādzīvo graustā. Starp citu, senie koka nami ir ļoti eleganti un mājīgi, ja tos pienācīgi atjauno. Re kā Kalnciema ielas kvartāls Rīgā atdzima, restaurējot vecās koka mājas!

  • -1
    Nah Nahs VI 21.06.2019, 18:29:08

    Es gan saprotu šo ņemšanos ap Vītolu ielas māju.Tur apkārtējie cilvēki laimīgi,ka tikuši vaļā no čigānu tabora un visām tā cūcībām-tagad visdrīzāk atkal iemitinās čigāneļus,varbūt citus,bet varbūt,ka tos pašus,tikai bērnus,bez pieaugušajiem tēviņiem un mātītēm...Prieka maz.

  • -1
    Imants Auzins 22.06.2019, 20:31:12

    Tā māja izskatās šodien- https://failiem.lv/u/kspfks22
    Šeit agrāks skaidrojums no PSIA VNĪ
    ''Dzīvojamā ēka Vītolu ielā 21 būvēta 1899. gadā, tāpēc vēsturiski tajā nav izveidotas sanitārās telpas, kuru ierīkošanai ir nepieciešams kapitālais remonts un finanšu resursi.."
    Bet šeit kāds sludinājums:
    "Ēkas Vītolu ielā 21, Ventspilī, pārbūves būvprojekta izstrāde, autoruzraudzība un būvdarbi
    Pasūtītājs Pašvaldības SIA "Ventspils nekustamie īpašumi"
    Budžets 364 906 EUR [no cita avota 380.442 EUR]
    Šeit no VSAN ''Selga'' reorganizācijas plāna, 2.altenatīvas
    ''Atjaunot pašvaldības īpašumā esošu māju (150 m2 )[Vītolu ielā ap 300m2, tātad x2] jauniešu mājas izveidei. Iespējamie ieguldījumi infrastruktūrā 700 EUR/m 2. Kopējās provizoriskās izmaksas, t.sk. personālam, infrastruktūras uzturēšanai, komunālajiem maksājumiem, bērnu uzturam un mīkstā inventāra iegādei 83 940 EUR/gadā. Pakalpojuma izmaksas uz vienu bērnu 10 492 EUR [pašlaik 16 bērnu no 12-17 gadiem, tātad 167 842 EUR] gadā''

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: