Pagājušajā nedēļas nogalē Ventspils labiekārtošanas kombināts organizēja makulatūras savākšanas akciju, kuras laikā nodoti 2600 kilogrami nevajadzīga papīra un kartona.

Liela daļa ikdienā saražoto atkritumu ir papīrs un kartons, tādēļ šogad Ventspilī pirmo reizi tika rīkota makulatūras savākšanas akcija. Akcijas laikā iedzīvotājiem bija iespēja bez maksas nodot makulatūru – rakstāmpapīru, dažādus katalogus un žurnālus, bukletus, avīzes, grāmatas.

Makulatūru bija iespējams nodot pašvaldības SIA Ventspils labiekārtošanas kombināts kravas automašīnās, kas kursēja pēc noteikta maršruta gan individuālo māju rajonos, gan daudzdzīvokļu dzīvojamo māju rajonos. Pirmajiem makulatūras savākšanas akcijas dalībniekiem, pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” darbinieki izsniedza uzlīmes pastkastītēm, kurās norādīts aicinājums pastkastītē reklāmas izdevumus neievietot.

Ikdienā iedzīvotāji makulatūru var bez maksas nodot šķiroto atkritumu savākšanas laukumos Jēkaba ielā 47 un Siguldas ielā 8a.

Lasi vēl

Komentāri (5)

  • 0
    Katja 19.06.2019, 16:15:27

    Pastāstiet, kur nonāk šī makulatūra? Vai tā tiek pārstrādāta? Un ja, jā, vai pārstrādi veic šeit Ventspilī? Atceros, ka kādreiz skolēni iesaistījās šajās akcijās un staigāja pa mājām, vākdami makulatūru, bet tas bija sen.

  • -1
    Prof.Preobraženskis IV 19.06.2019, 17:00:26

    Gan jau,ka uz Rīgu aizved.Tur ir firmas,kas uzpērk makulatūru un maksā par to reālu naudu.Atšķirībā no Ventspils.

  • -2
    PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" 21.06.2019, 11:14:17

    Pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” informē, ka Ventspils pilsētā makulatūra netiek pārstrādāta, tā tiek nodota sadarbības partneriem, kas nodrošina makulatūras nogādāšanu pārstrādes uzņēmumiem. Jāpiemin, ka arī pašlaik skolās tiek turpināta makulatūras vākšana un nodrošināta tās tālāka nodošana pārstrādei.

  • -1
    karlito 19.06.2019, 18:31:14

    Makulatūra,stikls,metāls,tas viss ir bizness,un kāds uz visu šo labi nopelna.Mūs aicina šķirot atkritumus,stiklu atsevišķi,papīru atsevišķi,un tad tas tiek pārdots uzņēmīgiem cilvēkiem,kuri to pārstrādā un pārdod tālāk....Mums pasaka paldies.................

  • -4
    PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" 21.06.2019, 11:17:30

    Kā jau iepriekš pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” ir skaidrojis, maksā par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu iekļautie izdevumi tiek samazināti par ieņēmumu daļu no tālākai pārstrādei derīgu atkritumu realizācijas, kas ņemot vērā arī poligonā “Pentuļi” realizēto infrastruktūras attīstības projektu ietekmi, maksu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu palīdz saglabāt stabilu, neskatoties uz straujām Dabas resursu nodokļa likmes un citu izmaksu izmaiņām. Maksas par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu apmērs ietekmē ikvienu ventspilnieku, tādēļ atkritumu dalīta vākšana ir būtisks atkritumu apsaimniekošanas posms.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: