Jūrmalā norisinājās Jauno uzņēmēju dienas 2019, kurās mācību uzņēmumu fināla dalībnieki cīnījās par Latvijas labākā skolēnu mācību uzņēmuma (SMU) titulu un vidusskolas grupā arī par iespēju pārstāvēt valsti Eiropas labāko mācību uzņēmumu finālā Francijā. Starp dalībniekiem bija arī ventspilnieki.

Šogad Latvijā kopumā reģistrēti 1200 mācību uzņēmumi, no kuriem dalībai SMU programmas finālā Jūrmalā izvēlēti 10 pamatskolas un 20 vidusskolas grupas pārstāvji. Starp fināla dalībniekiem bija četri Ventspils SMU: ”Rozītes” un “Kamo-mille” (Ventspils Valsts 1.ģimnāzija, konsultante Anita Jozus), “GUIDER” (Ventspils 2.vidusskola, konsultants Oļegs Mihailovs), “Pārventa” (Ventspils Jaunrades nams, konsultante Silga Sviķe).

Jauno uzņēmēju vērtēja četrās kārtās: gada pārskata vērtēšana, četru minūšu prezentācija latviešu valodā žūrijas komisijai un skatītājiem, produkta prezentēšana stendā un individuālas paneļintervijas ar žūrijas komisiju latviešu un angļu valodā. Savukārt pamatskolu skolēniem sava uzņēmuma un produkta izcilību žūrijas komisijai būs jāapliecina trīs sacensību kārtās: intervijās ar žūrijas komisiju pie sava SMU izstādes stenda, prezentācijā žūrijas komisijai un gada pārskata izvērtēšanā.

Ventspils SMU šogad sasniedza tiešām augstus rezultātus. “Rozītes” ieguva otro vietu pamatskolas grupā, “GUIDER” ieguva balvas no LIAA kā inovatīvs produkts, no Biznesa augstskolas “Turība” (iespēju bezmaksas apgūt digitālo mārketinga kursu) un vietas Līderības nometnē.“Kamo-mille” un “Pārventa” tika pie atzinības par dalību Jauno uzņēmēju dienās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: