17. maijā Jūrkalnes bibliotēkā notiks pasākums "Dzeja patrepē!". Plkst. 21 uz tikšanos aicinās instrumentu ansamblis "Brālēni", kurā muzicēs Andris Akmentiņš un Gvido Zālītis.

Dzejnieks un Ventspils novada zivju sargātājs Andris Akmentiņš Latvijā uzstājas bieži un dažādi, šogad viņa vārds vairāk saistās ar romāna "Skolotāji" iznākšanu un lasījumiem bibliotēkās. Tikšanās ar lasītājiem parasti iekrāso akustiskā ģitāra, atskaņojot paša sacerētas dziesmas, kuras klausītāji iepazinuši dažādos dziesminieku saietos un Dzejas dienu pasākumos. Autors apzināti vairās no ierakstu veidošanas un dalības mūzikas tirgū, uzskatot, ka dzīvās tikšanās vienreizība nav atkārtojama un tiražējama.

Tikai uzticamākie klausītāji labi zina, ka dzejniekam ir brālēns, Gvido Zālītis, kurš akustisko ģitāru un ritma instrumentus pārzina daudz veiklāk nekā Akmentiņš. Brālēni ir muzicējuši gan kopā, gan atsevišķi, izvēloties klusus, nomaļus, ekoloģiskus akustiskos pasākumus, jo garīgo brīvību un dabiskas izjūtas vērtē augstāk par visu.

"Jūrkalnes bibliotēkas pasākumā piedāvāsim esenci no mūsu labākajām dziesmām, kas sarakstītas pēdējo 30 gadu laikā, labi pārbaudītas vērtības, kuras īpaši iecienījušas klausītājas jau vairākās paaudzēs," saka Andris Akmentiņš.

Pasākuma apmeklētāji varēs apskatīt izstādi "Krēsls – stāsts". Bibliotēkā būs pieejami dažādu laikmeta stilu krēsli ar vēstījumu par pagasta, novada ļaudīm, kas dažādos laikos devuši savu artavu Jūrkalnei. Būs iespēja ērti iekārtoties sev tīkamākajā krēslā un baudīt ansambļa "Brālēni" sniegumu.

Lasi vēl

Komentāri (1)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: