Sociālais dienests sadarbībā ar Digitālo centru attīstīta un ievieš jaunu, mūsdienīgu elektronisko aprūpes pakalpojumu, kas paildzinātu senioru neatkarību, sniedzot drošības izjūtu un iespēju ilgāk dzīvot savos mājokļos.

Pakalpojums ietver sensoru komplekta uzstādīšanu personas dzīvesvietā, kas automātiski spēj atpazīt kritiskas un bīstamas situācijas un nodrošina datu tālāku pārraidīšanu, tādēļ tā saņēmēja dzīvesvietā nepieciešams bezvadu interneta pieslēgums (Wi-Fi). Informācija par trauksmes situācijām tiek nosūtīta uz atbalsta personas (tuvinieka, aprūpētāja) viedtālruni vai datoru.

Ierīcē ir iebūvēts kritiena atpazīšanas sensors, kā arī dūmu, tvana un propāna gāzes, putekļu, skaņas, mitruma un ogļskābās gāzes sensori. Lai izsauktu palīdzību, seniors var nospiest panikas pogu. Pēc panikas pogas nospiešanas automātiski tiek informēta atbalsta persona.

Jaunās ierīces testa režīmā pašlaik ir uzstādītas 25 sociālā aprūpes nama ,,Selga” iemītniekiem, bet tās plānots uzstādīt arī vairākiem Ventspils senioriem viņu dzīvesvietās.

Plašāku informāciju par sociālā atbalsta iespējām un citiem jaunumiem Ventspils pilsētas iedzīvotājiem iespējams saņemt Sociālajā dienestā.

Lasi vēl

Komentāri (4)

  • 0
    Dzērvene 08.02.2019, 09:26:11

    Forši.
    Žēl ,ka tādas pogas nebija agrāk.nepieciešams tikai wi fi,tik maz ...

  • 0
    ^^—^^ 08.02.2019, 15:11:37

    Šī nu gan ir krietna ideja. Es domāju, ka senioriem pat prātā neienāks, ka to tik inovatīvu (tā laikam mūsdienās saka :) )tehnoloģiju ir izdomājuši un ražo mūsu pašu ventspilnieki. Malači. Kā pie tādas idejas Digitālais centrs vispār nonāca?

  • 0
    Ventspils Digitālais centrs 13.02.2019, 16:18:25

    Ventspils Digitālais centrs jaunu informācijas tehnoloģiju un risinājumu izstrādi un ieviešanu uzsāka 2012. gadā, īstenojot Centrālbaltijas programmas projektu “Inovatīvo risinājumu izmēģinājumu centrs”, kura ietvaros tika izstrādāti viedo sensoru prototipi iedzīvotājiem, kuriem veselības stāvokļa dēļ ir nepieciešama uzraudzība mājās. Šobrīd viedo sensoru attīstīšana un pielietojuma paplašināšana tiek turpināta Latvijas - Lietuvas pārrobežu programmas projekta “Apvienotais kompetences centrs viedai veco ļaužu aprūpes sociālo pakalpojumu attīstībai” ietvaros, izveidojot arī viedo sensoru tīklu sociālajā aprūpes namā "Selga". Viedo tehnoloģiju izmantošanu pilsētā arī nākotnē ir plānots paplašināt un pilnveidot, aktīvi sadarbojoties starptautiskā līmenī.

  • 0
    No malas 09.02.2019, 07:57:39

    Vēl labāk būtu,lai pašavaldība attīstītu bezmaksas eitanāzijas pakalpojumu...

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: